We komen vandaag op sommige plaatsen wel erg dicht bij die fameuze 40 graden

Ook vandaag wordt het overdag weer tropisch heet. De verwachting is dat het zo´n 33 tot 37 graden gaat worden. In de Zuiderkempen en Noord-Limburg zal dat 38 graden zijn. 

Op de droogste gronden zal de hitte het scherpst uitpakken: de zandgronden. Met name in de wijde regio Lommel-Mol is er een kans (maar geen zekerheid) dat de 40 graden wordt gehaald. Windluwe plekken op asfaltgrond of stuifzand gaan daar vast over die voorspelde 38 graden heen.

Vanavond en vannacht wordt het overal wisselend tot zwaarbewolkt met kans op felle regen- en onweersbuien vanaf het westen die kunnen gepaard gaan met felle windstoten. Het blijft nog erg zwoel met minima van 19 tot plaatselijk 23 graden.

Morgen wordt tijdelijk minder warm met eerst nog buien en onweer, hoewel, die regen zal volgens nogal wat modellen toch voornamelijk in het Westen vallen.

Nog niet gedaan

Zondag wordt het opnieuw droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden.

Maandag en dinsdag is het meestal wisselend bewolkt en vaak droog, al kunnen er plaatselijk ook buien vallen. De maxima liggen tussen 25 en 30 graden.

Woensdag en donderdag blijft het overwegend droog met zon en wolken. De maxima liggen tussen 23 en 28 graden bij een zwakke tot matige wind uit noordwestelijke richtingen.

Het lijkt de volgende twee weken zomers warm te blijven met soms nog maxima rond 30 graden. Af en toe is een bui mogelijk maar significante neerslag op grotere schaal wordt niet verwacht.

Lees meer