Bravo NMBS! Trein met minstens 200 mensen vast in hitte: aantal passagiers hadden verzorging nodig

Vandaag is een trein zonder stroom gevallen nabij Diegem wegens problemen met de bovenleiding. Er zaten zo’n 200 à 300 mensen in de trein en door de hitte zijn een aantal passagiers onwel geworden. Bovendien zouden ze meer dan een uur geen info gekregen hebben. Omdat het treinverkeer op de drukke lijn lang stillag, worden er gedurende de hele avond vertragingen verwacht.

Zo’n 200 tot 300 mensen hebben een lange tijd in een trein zonder airco vastgezeten door een probleem met een bovenleiding. Verschillenden van hen werden onwel en hadden verzorging nodig. Dat melden de VRT en de kranten van De Persgroep. Ondertussen zijn al inzittenden geëvacueerd.

Twee van de vier sporen zijn nu weer open, maar reizigers tussen Brussel en Leuven zullen de hele avond nog hinder ondervinden van de evacuatie. De trein kwam van Gent en reed richting Tongeren. Het is ook nog niet geweten hoelang de herstellingswerken zullen duren.

Meer dan uur geen info

De reizigers zouden op het laatste moment pas gehoord gekregen hebben dat de trein stilstond wegens storingen aan de bovenleiding. De passagiers zouden meer dan een uur geen informatie gekregen hebben over de stilstand of de stand van zaken. Wat de oorzaak van de storing was, is nog niet geweten.

Naar hotel begeleid

De reizigers in de bewuste trein werden geëvacueerd naar een nabijgelegen Van der Valk Hotel. Van daaruit werden ze met bussen naar het station van Leuven gevoerd. De NMBS en het Rode Kruis kwamen water uitdelen aan de passagiers.

Het derde spoor in Diegem komt binnenkort vrij. Wanneer het vierde, waarop de stilgevallen trein staat, vrijkomt, is nog niet geweten.

Een aantal weken geleden stonden treinen tussen Leuven en Brussel nog urenlang stil omdat mensen met stenen naar de treinwagons gegooid hadden.

Foto's van het incident:

Lees meer