16 redenen om dit weekend af te zakken naar Alcatraz

Dit weekend is het zover: Alcatraz Hard Rock & Metal festival zal Kortrijk naar de maan blazen met een line-up om je vingers van af te likken. Nog twijfels over dit gezellige evenement? Hier zijn 16 redenen om dit weekend af te zakken naar Alcatraz!

1. Alcatraz Hard Rock & Metal festival groeit verder maar bewaakt de gezellige sfeer

Vorig jaar was de eerste keer dat Alcatraz op zondag uitverkocht was. We kregen een superorginele line-up voorgeschoteld met bands zoals Saxon, Sleep en Abbath. Het Alcatraz Prison concept werd ook nog verder uitgediept met een extra Swamp stage. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat Alcatraz zich nu het twee grootste metal festival van het land mag noemen.

De organisatoren hebben dit jaar beslist om de Prison stage nog imposanter te maken om nog meer een grimmig gevangenisgevoel te creëren. Naast de ijzersterke line-up, met kleppers zoals Sepultura, Municipal Waste, Lim Bizkit, Cannibal Corpse en Brides of Lucifer, staan beleving en comfort voorop! Geen zorgen dat het te onpersoonlijk of te groot zal worden. Alcatraz blijft het gezelligste metal festival van het land.

2. 44 bands zorgen voor een brede metal mix op 2 podia gedurende 3 dagen

Na een jaar testen van 3 dagen festival heeft ALCATRAZ besloten dit nog eens opnieuw over te doen. Met vier bands meer dan in 2017 blijft de prijs om de Prison te betreden nog steeds dezelfde! Ook blijft elke groep netjes na elkaar geprogrammeerd zodat er geen overlap is tussen de bands en er dus geen minuut keuzestress is bij de bezoekers.

3. Bent u van Kortrijk of Zwevegem, dan kan u opnieuw genieten van Alcatraz

Vorig jaar gingen zo’n 3.000 lokale inwoners in op de uitnodiging om Alcatraz te bezoeken op vrijdag. Met veel enthousiaste reacties tot gevolg. Ook dit jaar geven de organisatoren een positief signaal naar de stad die ze enkele dagen innemen. Er werd besloten om alle inwoners van Kortrijk en van de aangrenzende gemeente Zwevegem een kortingstarief aan te bieden van 29,90 euro i.p.v. 50 euro. Meer nog: de line-up op het hoofdpodium werd zeer rock-'n-roll gehouden zodat een breed publiek zich kan uitleven. Met succes want ook dit jaar vliegen de tickets de deur uit.

4. Top headliners zoals Limp Bizkit, Helloween en Status Quo, maar ook Belgische trots

Uiteraard staat de muziek centraal tijdens het festival, waar vrijdag , zaterdag en zondag een afsluiter van formaat in hun genre op de Prison stage staat. Heel wat subgenres komen aan bod, waaronder heavy, black, death en thrash metal. Ook Belgische bands worden niet vergeten! Met namen als Diablo Blvd, Brides of Lucifer, Bark en Bizkit Park zijn onze landgenoten goed vertegenwoordigd!

5. Speciale vermelding in de line-up voor Brides of Lucifer en Diablo Blvd

 

Met Brides of Lucifer staat een van de revelaties van de voorbije jaren op de mainstage. Een heroïsche passage op Graspop, een uitverkochte AB in het voorjaar en een aangekondigde show in de lotto Arena in 2019 tonen aan dat SCALA met Koen Buysse (Zornik) een succesformule in handen hebben. Het dameskoor wordt begeleid door een die-hard metal band (Joeri van Evil Invaders, Yannick en Stephan van o.a. Arcora). Brides of Lucifer staat deze zomer ook op de Lokerse Feesten en op 8 februari komen ze naar de Lotto Arena. Hun eerste self-titled album is sinds 29 juni uit op het Amerikaanse RHINO records en ze kwamen ook al langs bij Van Gils en Gasten.

Diezelfde vrijdag staat ook Diablo Blvd op de planken. De schitterende band van frontman Alex Agnew heeft ons onlangs laten weten dat hij zijn Diablo Blvd zal opdoeken tegen het eind van het jaar. Een uitgelezen kans dus om Alex en de zijnen nog eens in vol ornaat op een schitterende prison stage bezig te zien.

6. Meer bezoekers, maar nog steeds een festival waar alles dichtbij is

Ondanks de groei van de voorbije jaren gaat Alcatraz er prat op dat alles binnen handbereik blijft op het festival. De camping ligt letterlijk naast het festival, de parking is op 2 kilometer van het terrein maar die is met shuttlebussen om het kwartier gratis te bereiken. De foodzone, de metalmarket, sanitaire zones en de hoofdbar liggen op enkele tientallen meters van elkaar, met plaats voor beschutting tegen zon en regen.

7. De VIP wordt nog meer VIP

Jaar na jaar is de VIP uitverkocht en is iedereen laaiend enthousiast over het aanbod. Sinds jaar en dag gaat Alcatraz volop voor beleving in de VIP zone door een terras met frontaal mainstage zicht aan te bieden, pure muziek beleving. Vorig jaar werd geïnvesteerd in een groter en hoger VIP deck, op 3 meter hoogte, 30 meter breed met beschutting en aparte bar. Met groot succes gezien de VIP tickets dit jaar opnieuw de deur uitvliegen. Elk jaar zakken bekende Vlamingen of bandleden af naar de VIP-zone wat een leuke extra is voor de vele fans. Er wordt weer culinair gebarbecued en op het vip lower terras worden alle bands gestreamd op een groot scherm.

8. Canal Metal en Rock Tribune zorgen voor een allround music experience

Sinds vorige editie werden de interviews met de artiesten gefilmd door Canal Metal, in een eigen cel naast het hoofdpodium. Dit werd zo goed onthaald door het publiek en de bands dat de bands absoluut willen geïnterviewd worden door Canal Metal in de prison. Ook Rock Tribune, het grootste hard Rock & Metal magazine van België, is weer van de partij (net als newsmonkey)! Naast het samenstellen van de line-up verzorgen ze de signeer sessies met de bands. Zo kan elke fan de bands aan het werk zien, interviews bekijken en met wat geluk een handtekening buit maken.

9. Camping en Glamping

Sinds 5 jaar wordt er een camping aangeboden tijdens het festival! Wat begon als een veld met enkele tentjes is ondertussen uitgegroeid tot een terrein met zones voor ontspanning, bbq corners, uitgebreide ontbijtmogelijkheden, een winkeltje, gsm charging ...enz. Nieuwigheid dit jaar is een schitterend verzorgd ontbijtbuffet, real hotel style. Een festival met zoveel bezoekers zorgt ervoor dat alle hotels van Kortrijk hopeloos uitverkocht zijn. De glamping zone wordt fors uitgebreid door de grote vraag naar tipi’s, lodges en opgezette tentjes, ontbijt aan bed service inbegrepen.

10. Geen lauw bier meer op de camping: get your sixpack!

Samen met nieuwe bierpartner Inbev is er een actie opgezet om het comfort van de bierliefhebbende kampeerder te verhogen. Gedaan met sleuren van liters bier naar het festival. Gedaan met lauwe pinten. Haal bij aankomst je sixpack op de camping af en zo begin je Alcatraz in style met een frisse pint.

11. Naast een hard Rock en Metal festival is het een heus food festival aan eerlijke prijzen

De beleving van een festival is niet enkel muzikaal! De liefde van de Belg gaat door de maag en Alcatraz kan hierin gerust een voorbeeld genoemd worden. We maken er elk jaar een erezaak van dat bijna niets uit de diepvries komt om zo in de frituur te gooien. No way: alles wordt zo goed als het kan on the spot klaargemaakt. Op het Alcatraz menu staan naast pizza’s uit een houtoven ook verse beefburgers, en toevoeging van vegan en vegetarische maaltijden. Een nieuwe supercoole BBQ zone zal opnieuw een eyecatcher worden dit jaar. De foodzone bevindt zich aan de metalmarket, met een cocktailbus met dubbeldekker terras, the koffiequeen, en schitterende ijsjes in de buurt.

12. El Presidio, de coolste rockbar van het land, gaat XL

Een nieuwe tent voor El presidio zorgt ervoor dat het meer een arena wordt met de Bar centraal. Nog meer beleving. Er zijn vele fans die de volledige dag in El Presidio doorbrengen, dus werd dit oord des verderfs nog iets groter en leuker gemaakt. Een ruim assortiment van frisse bieren wordt geschonken in glas, en de muziekvideo’s zullen opnieuw de sfeer zetten voor onvergetelijke momenten. What happens in El Presidio, stays in El Presidio.

13. Freak show in El Presidio​

Met Hellzapoppin komt er dagelijks een freakshow op het podium in El Presidio. Op een stage boven de bar zullen deze freaks met vuur, kettingzagen, zwaarden, gebroken glas jongleren alsof het circusballetjes zijn.

14. Alcatraz = beleving in elke hoek.​

Beleving, beleving, beleving.... the magical word! De vorige editie werd er duchtig geëxperimenteerd met animatie op, naast en tussen de metalhead. Daar gaan ze bij Alcatraz dit jaar lustig in verder. De trouw, haka, push the button, en vele andere side shows worden vervangen door even creatieve performances dit jaar. Gezellig wakker worden op de camping met metal accordeon, … het is maar een woord.

15. Voor elke combi gratis toegang op vrijdag en een Franky Desmet Vandamme Poncho gratis

Wanneer je voor combi kiest op alcatraz, krijg je waar voor je geld. Al het bovengenoemde zit al in de prijs, daarnaast gooiden de organisatoren er de vrijdag bovenop én bedachten ze, na de metal patch, sweatband, guitar-beer opener en de wobblehead van officer nice in samenwerking met Studio Brussel een nieuw gadget: De Frank Desmet Vandamm Poncho. Het weer van de voorbije maanden was niet uitnodigend om de poncho’s te promoten, maar ze zijn beschikbaar aan de stand van Rock Tribune tijdens het festival.

16. En ja, ... er zijn nog tickets verkrijgbaar

Lees meer