Naar Pukkelpop? Die regenbotjes ga je niet (veel) nodig hebben!

Hoeden tegen de zonneslag of laarzen tegen de regen? Wie volgende week naar Pukkelpop gaat, heeft geluk met het weer. De komende dagen wordt het eindelijk normaal Belgisch zomerweer en daar horen wolken bij, maar ook nog genoeg zon. 

Wie morgen terug aan het werk moet, doet dat best met een paraplu. Vandaag blijft het namelijk mooi weer, lichtbewolkt maar tot 27°C in het centrum van het land. Maar morgen keert het weer: het wordt maar 20°C en het kan gaan regenen. In het centrum van het land kan er zelfs een onweer plaatsvinden. De hittegolf ligt officieel achter ons.

Onweer, dan zon

Gelukkig blijft het niet heel de week grijs: dinsdag kan er wel degelijk nog wat regen uit de lucht vallen en blijft het nog wel grijs, maar de temperaturen klimmen opnieuw naar boven. We krijgen 24°C, met soms een buitje in de Kempen en in het zuiden van het land.

Voor wie naar Pukkelpop gaat: vanaf woensdag krijgen we typisch Belgisch zomerweer: niet met de onverdraaglijke hitte van de voorbije weken, maar met een temperatuur van tussen de 22 en de 24°C. Prima weer om een paar concerten bij te wonen en smelten in de tent zal je ook niet doen. Gelukkig blijft het weer voor de rest van de week ongeveer zo.

Regen tijdens de nacht

Vlakke zon zullen we deze week niet al te veel zien: de wolken blijven wel voor de zon zitten en donderdag en vrijdag wordt dat wolkendek een beetje dikker. Geen erg: er komt geen regen uit. Enkel in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt er kans op regen voorspeld, maar tegen de ochtend van zaterdag zou de regen weg moeten zijn. Geen regenlaarzen dus, dat zonnehoedje neem je beter wél mee.

Lees meer