Het eerste boek van Harry Potter viert zijn 20e verjaardag en dat wordt gevierd met een 24 uur durende filmmarathon in Kinepolis

Harry Potter And The Deathly Hollows, Part II, de achtste en laatste Harry Potter-film, dateert al van 2011. Het eerste boek - Harry Potter & The Philosopher's Stone - viert dit jaar al zijn twintigste verjaardag. Het zijn vaststellingen die ons niet alleen heel oud doen voelen, het zette Kinepolis ook aan tot het op poten zetten van een nostalgiebad in de vorm van een filmmarathon.

Wij groeiden samen op met Harry Potter en kregen al eens een Harry Potter-boek van de Sint waarna we ons toch zeker twee dagen in volstrekte stilte terugtrokken op onze kamer. Wat de films betreft: de eerste film kregen we nog op video (!) in een verschrikkelijke Nederlandse gedubde versie.

Ook de acteurs - Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint voorop - groeiden met de films mee. Waar ze in de eerste film nog knullige kindacteurtjes waren, zijn ze tegen film acht helemaal voldragen en volwassen.

Filmmarathon

In het weekend van 6 en 7 oktober kun je genieten van pure filmmagie bij Kinepolis. Alle acht Harry Potter-films worden na elkaar getoond op het witte doek in Kinepolis Antwerpen en Kinepolis Brussel. Goed voor 24 uur nostalgie!

De Zweinstein Express vertrekt op zaterdag 6 oktober om 9.45 uur. Zondag 7 oktober arriveer je omstreeks 10.10 uur terug in de dreuzelwereld. Voor de prijs van 49,95 euro krijg je niet enkel alle acht films voorgeschoteld, maar zoals bij een echte marathon voorziet Kinepolis ook bevoorrading.

Tickets zijn nu al te bestellen via de site van Kinepolis.

Lees meer