Maker van 'Mad Men' is terug met 'The Romanoffs': prestigieuze reeks met topcast

'The Romanoffs', de nieuwe serie van de gelauwerde Matthew Weiner, heeft een eerste echte trailer gelost. Weiner is de maker van succesreeks 'Mad Men' die nu dus terug is met een nieuwe prestigieuze serie. De eerste twee afleveringen zijn vanaf 12 oktober te zien op Amazon Prime.

Als Matthew Weiner een nieuwe serie maakt, let je als liefhebber van goede tv maar beter op. De Amerikaan was twee seizoenen actief als producer van The Sopranos en won toen twee Emmy Awards. Daarna begon hij met Mad Men aan zijn eigen project.

Weiner zou alle zeven seizoenen van Mad Men functioneren als producer en showrunner. Daarnaast regisseur hij ook meerdere afleveringen, waaronder telkens de seizoensfinale. Hij won met zijn serie zeven Emmy Awards en drie Golden Globes.

Gekocht door Amazon Prime

In 2014 stopte succesreeks Mad Men en maakte Weiner zijn eerste film, Are You Here, en schreef hij zijn eerste boek, Heather, The Totality.

Maar nu komt de bekroonde televisiemaker dus terug met een nieuwe serie, al had dat wel enige voeten in de aarde. Het project, dat na zware concurrentie door Amazon gekocht werd, ging aanvankelijk gemaakt worden in samenwerking met The Weinstein Company. Na de schandalen rond Harvey Weinstein kwam aan die samenwerking een einde. Vorig jaar beschuldigde een van de schrijfsters van Mad Men ook Weiner van seksueel grensoverschrijdend gedrag, iets wat hij zelf ontkende.

Nieuwe serie The Romanoffs

Amazon Prime behield het vertrouwen in de Weiner, die een groot deel van de crew van Mad Men wist te overtuigen om opnieuw met hem samen te werken. In maart van dit jaar vonden de eerste opnames van The Romanoffs plaats. Het eerste seizoen van de serie, met een budget van 50 miljoen dollar (44 miljoen euro), zal bestaan uit acht afleveringen.

De opbouw van The Romanoffs is nogal atypisch. Iedere aflevering zal een ander verhaal hebben, met andere acteurs en zich op een andere locatie afspelen. "Het enige wat hen bindt, is dat ieder verhaal gaat over mensen die geloven dat ze afstammen van het beruchte Huis Romanov", zei Weiner in maart aan THR.

De familie Romanov is een dynastie die ongeveer 300 jaar lang regeerde over Rusland. Daar kwam een einde aan toen tsaar Nicolaas II en zijn familie tijdens de Oktoberrevolutie in 1917 geëxecuteerd werden. Al snel ontstonden echter allerhande mythes dat een deel van de familie was kunnen ontkomen aan die moordpartij. Sindsdien beweren over heel de wereld mensen dat ze afstammelingen zijn van het beroemde Russische huis.

Sterrencast uit Mad Men

Na een eerste teaser trailer twee weken geleden, maken we in de nieuwe teaser kennis met de sterrencast van The Romanoffs. Opvallend is daarbij dat we ook hier veel bekende gezichten uit Mad Men terugzien.

Het is wel nog niet duidelijk welke acteur of actrice we in welke aflevering zullen zien. Amazon Prime deelde enkel informatie over de eerste twee afleveringen. In aflevering 1, The Violet Hour, doen onder andere Marthe Keller, Aaron Eckhart, Ines Melab en Louise Bourgoin mee. In aflevering 2, The Royal We, krijgen we onder meer Corey Stoll, Kerry Bishe, Janet Montgomery en Noah Wyle te zien. Die eerste twee afleveringen staan op 12 oktober op Amazon Prime. Daarna volgt er wekelijks een nieuwe episode.

In die latere afleveringen, waarvan de titels nog niet bekend is gemaakt, is zijn er onder andere rollen weggelegd voor Christina Hendricks, John Slattery, Diane Lane, Isabelle Huppert, Jack Huston, Amanda Peet, Aaron Eckhart, Marthe Keller, Corey Stoll, Andrew Rannells en Paul Reiser.

Maak kennis met de cast van The Romanoffs in deze trailer:

 

Lees meer