'Expeditie Robinson' komt in september terug en dit zijn de eerste 5 kandidaten

De eerste kandidaten van 'Expeditie Robinson' op VIER zijn bekend. Het meest confronterende survivalprogramma zal vanaf begin september gepresenteerd worden door Bartel Van Riet en er zitten spraakmakende kandidaten tussen, onder wie een wereldkampioene thaiboksen, een yogalerares én een Miss West-Vlaanderen.

1. Lesley (personal trainer, 35, Houthalen)

Lesley is 35 en mag zich tweevoudig wereldkampioen thaiboksen noemen. Ze diende ook 14 jaar in het leger bij de infanterie en vult nu haar dagen door anderen te drillen als personal trainer.

Lesley maakt meteen indruk als je haar ziet: ze is niet alleen fysiek heel sterk, maar kan ook mentaal haar mannetje staan. Tijdens haar legertijd werd Lesley onder meer uitgezonden naar Kosovo en Afghanistan en trainde ze om te kunnen overleven in extreme omstandigheden. Lesley komt steeds op voor de underdog, maar gaat tegelijk absoluut voor de winst.

2. Arnaude (slachtofferhulp bij politie, 39, Heusden)

Arnaude is een negenendertigjarige vrolijke vrouw met het sappigste accent van het land die optimaal van het leven probeert te genieten. Ze is gelukkig gescheiden en is dol op haar zesjarige zoontje. Arnaude haar grootste passie: straat- en kindertheater. Onder de vermomming zit een gedreven politieagente. Dankzij haar werk bij de dienst slachtofferhulp beschikt ze over de skills om mensen goed te lezen. Dat en een grote winnaarsdrang geeft haar zelfvertrouwen om het Robinson-avontuur tot een goed einde te brengen.

3. Anton (communicatiemedewerker, 27, Brasschaat)

Anton is een wereldreiziger en avonturier in hart en nieren. Tijdens een avondje op café ontstond zo bijvoorbeeld ooit eens het idee om zo ver mogelijk te fietsen. Zo gezegd zo gedaan, Anton en zijn broer sprongen op de fiets richting Sjanghai. Bijna een jaar lang deelde hij lief en leed met zijn broer. Anton werkt momenteel bij Total als interne communicatie manager. Landen als Ethiopië, Senegal, Kazachstan en Australië zijn voor hem niet onbekend. Hij is naar eigen zeggen "dedicated when fascinated". Op het Robinson-eiland hoopt Anton de natuur te kunnen overwinnen. Door erg lowbudget te reizen heeft hij zich al enkele survivalskills aangeleerd. Honger schrikt hem bijvoorbeeld al niet af.

4. Chloé (account manager, 29, Kortrijk)

Chloé werkt als account manager en is een echte Instagramlover. Ze houdt van mooie zaken, maar wordt daardoor net vaak onderschat. Bovendien ziet ze er zelf ook niet onaardig uit en dat vond ook de jury van Miss West-Vlaanderen. Ze werd er tot eerste eredame gekroond. Een jaar later was Chloë finaliste bij Miss België. Maar vergis je niet: Chloé gaat voor winst.

5. Annick (yoga- en danslerares, 47, Zoersel)

Annick is een spirituele vrouw die kracht haalt uit positief denken en uit haar yogamat. Ze is sportleerkracht en geeft dansles. Ze is alleenstaande moeder en woont samen met haar 18-jarige dochter met wie ze een heel goede band heeft. Meditatie en stilte zijn belangrijke factoren in Annicks leven, maar ze zorgt ook voor de nodige portie actie in haar leven. Ze geeft zumba- en dansles en ze doet aan parapente, valschermspringen en klimmen.

Samenwerking met Nederland

Expeditie Robinson was één van de programma's die het toenmalige VT4 groot maakte. Zij maakten het programma enkele jaren in samenwerking met de Nederlandse zender Net5. In 2008 verhuisde het programma in België naar Kanaal 2, maar daar werd het in 2013 afgevoerd. Vijf jaar later is VIER klaar voor een revival.

Wanneer Expeditie Robinson precies wordt uitgezonden, is nog niet helemaal duidelijk, maar het staat vast dat het nieuwe seizoen in september van start gaat.

Trailer

De trailer van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson bekijk je hier.

Lees meer