Kevin De Bruyne moet niet onder het mes, maar mogelijk speelt hij dit jaar niet meer voor Rode Duivels

Kevin De Bruyne moet niet geopereerd worden voor zijn blessure aan de kruisbanden. Dat heeft zijn club Manchester City bekendgemaakt. Het zal vermoedelijk zo'n drie maanden duren voor De Bruyne weer fit is. En dat betekent dat de Rode Duivels hem dit jaar heel waarschijnlijk niet meer zullen zien.

Het nieuwe seizoen is slecht begonnen voor Kevin De Bruyne. Hij blesseerde zich op training en liep een blessure op aan de kruisbanden. Na consultatie van een dokter in Spanje blijkt dat enkel de laterale band van zijn rechterknie geraakt is. Dat is toch een beetje goed nieuws, want nu zal De Bruyne niet moeten worden geopereerd. Maar hij zal wel een groot deel van de eerste helft van het seizoen missen.

Manchester City schat dat hij over ongeveer drie maanden weer zal kunnen spelen. Dat is een worst case scenario, want misschien lukt het De Bruyne al eerder om te hervatten. Doorgaans herstelt de Rode Duivel wel goed van blessures en ook twee jaar geleden keerde hij bij een gelijkaardige blessure heel snel terug. Toen was hij na een dikke twee maanden al speelklaar.

Rode Duivels

City zal De Bruyne dus moeten missen tijdens de eerste maanden van de competitie. En De Bruyne zal ook zeker enkele wedstrijden in de Champions League moeten laten schieten. De Rode Duivels kunnen eveneens best de rest van dit jaar niet meer op De Bruyne rekenen. De oefenwedstrijd in Schotland en de eerste wedstrijd van de Nations League in IJsland komen zeker te vroeg. Ook de wedstrijd tegen Zwitersland en de oefeninterland tegen Nederland lijken onwaarschijnlijk.

In het beste geval kan Kevin De Bruyne een mooi jaar met een derde plaats op het WK bij de nationale ploeg komen afsluiten in de resterende Nations League-duels tegen IJsland en Zwitserland. Half november zou hij volgens de schattingen van Manchester City dus weer op het veld moeten staan. Maar of ze hem dan graag twee extra interlands zien spelen, zal afhangen van het verloop van zijn blessure. Het is de week van de Rode Duivels dus duidelijk niet, want gisteren verklapte Romelu Lukaku plots dat hij na het EK van 2020 zou overwegen te stoppen om voor de nationale ploeg te spelen.

Lees meer