Wetenschappelijke redenen waarom mensen hun partners bedriegen

Meestal denken wij dat mensen hun partners bedriegen omdat ze in een sleur zitten of omdat ze zich te snel hebben gesetteld. Maar eigenlijk heeft onderzoek wat anders uitgewezen. Dit is waarom mensen bedriegen volgens de wetenschap.

Onderzoekers van de universiteit van Queensland hebben een onderzoek gedaan naar waarom mensen hun partners bedriegen. Voor de studie werden 123 heteroseksuelen tussen 17 jaar en 25 jaar ondervraagd. Volgens de wetenschappers zijn er bepaalde factoren die aantonen of een persoon zijn partner kan of zal bedriegen in een relatie.

Het onderzoek dat werd gepubliceerd in het British Journal of Psychology toont aan dat mensen die impulsief zijn veel sneller kunnen bedriegen. Ze denken niet na over de gevolgen en handelen meteen op de gedachten en emoties die ze dan hebben en voelen.

Veel bedpartners gehad? Slecht nieuws ...

Uiteindelijk mogen we niet vergeten dat iedereen anders is en dat persoonlijke ontwikkeling veel kan veranderen. Maar volgens het onderzoek zouden degenen die in het verleden veel bedpartners hebben gehad ook sneller geneigd zijn om wantrouwig te handelen en makkelijker bedriegen.

“Ze zoeken andere partners omdat ze bepaalde vaardigheden in het gebied hebben ontwikkeld”, zeggen de onderzoekers in de studie. "Deelnemers die seks hebben gehad met meerdere partners, meldden vaker dat ze hebben bedrogen. " Volgens de auteurs kunnen deze neigingen te wijten zijn aan de ervaringen van het individu. Dat zegt misschien wel iets over deze ‘Temptation Island’-verleider.

Ontevredenheid in de relatie

Verder was één van de belangrijkste redenen ook heel logisch. Volgens de wetenschappers bedriegen mensen ook als er afstandelijkheid ontstaat tussen twee personen in een relatie. Ontevreden zijn, heeft er natuurlijk ook veel mee te maken.

Daarnaast zegt de studie ook dat de lengte van een relatie en de betrokkenheid van de partners weinig impact heeft op reden tot bedrog. Maar probeer toch maar je relatie gezond te houden! Kom hier te weten of je relatie ongezond is.

Blijkbaar is bedrog bij mannen ook anders bij vrouwen. Om deze redenen zouden vrouwen sneller een misstap maken.

Lees meer