VIER en VIJF maken najaar bekend: naar deze 9 programma's kijken wij alvast uit

Op het einde van de zomervakantie begint het uitkijken naar de najaarsprogrammatie van de verschillende Vlaamse zenders. VIER en VIJF maakten hun programma's voor het najaar bekend en wij kijken alvast uit naar deze 9 (oude én nieuwe) programma's.

1. Expeditie Robinson (VIER)

Expeditie Robinson komt na 18 jaar terug! In het programma zullen de kandidaten de strijd moeten aangaan met elkaar, maar ook met zichzelf. Ze moeten namelijk zien te overleven op een onbewoond eiland.

Meer dan 2.000 mensen durfden de uitdaging aan en schreven zich in, maar uiteindelijk zullen er maar zeventien het uitvechten op het eiland. De eerste vijf kandidaten zijn al bekend en deze vind je hier. Het programma wordt gepresenteerd door de survivalkoning bij uitstek, Bartel Van Riet, en zal later dit najaar op een avond in de week te zien zijn op VIER.

2. Dancing with the Stars (VIER)

© VIER

In het weekend zullen we op VIER getrakteerd worden op een portie dans, want Dancing with the Stars landt in Vlaanderen. In dit programma zullen bv's hun beste dansbeentje voorzetten en samen met een professionele danser verschillende dansstijlen aanleren die ze in de live-shows aan het strenge oog van de jury en de kijker zullen voorstellen

Dancing with the Stars zal gepresenteerd worden door het verrassende duo Gert Verhulst en Jani Kazaltzis en zal bestaan uit acht live-shows. Het zal later dit jaar uitgezonden worden in het weekend op VIER.

3. Oh My God (VIJF)

Wat gebeurt er wanneer je vijf losbandige dames voor drie weken naar het klooster stuurt? Da's wat ze zich bij VIJF afvroegen. In Oh My God worden Chloë en Yasmine, verleidsters uit Temptation Island, samen met Zoë en Lana uit Shopping Queens en de voorlopig nog onbekende Kyara drie weken lang naar een streng klooster.

Voor de losbandige dames die hun leven spenderen aan (betaald) naar feestjes gaan en shoppen worden het dus moeilijke weken in het strenge klooster en daar mogen wij dit najaar mee van genieten op VIJF.

4. Sex Tape (VIJF)

Goedele Liekens heeft ook een nieuw programma dit najaar en dat gaat - hoe kan het ook anders? - over seks. In Sex Tape kijkt Goedele mee in de slaapkamer van koppels om hen tips te geven om hun seksleven naar een hoger niveau te tillen.

Een van de deelnemende koppels is het Temptation Island-koppel Pommeline en Fabrizio. In de teaser konden we al zien hoe romantisch (kuch) de twee hun liefdesspel aankondigen. Wij zijn alvast benieuwd naar de tips die Goedele de twee verleiders zal kunnen bijbrengen.

5. Tipsy (VIJF)

We drinken met z'n allen graag een glaasje (of een paar), maar is dat niet problematisch? De zussen Kat en Lynn Kerckhofs gaan daarom de uitdaging aan en drinken een maand lang elke dag alcohol. Zo willen ze testen welke impact dat op hun leven heeft.

In Tipsy zoeken de zussen uit het hoeveelste glaasje het glaasje te veel is en op welk punt 'gezelligheidsdrinker' 'alcoholieker' wordt. Het is een zesdelige docureeks en zal dit najaar te zien zijn op VIJF.

6. De Rechtbank (VIER)

Niet nieuw, maar wel nog steeds iets om naar uit te kijken, is De Rechtbank. Ook dit seizoen geven rechters en advocaten ons een blik achter de schermen van de justitie.

In het achtste seizoen zullen we zaken volgen uit Antwerpen, Brussel, Tongeren, Leuven en Brugge, maar we gaan ook de sfeer opsnuiven in het zuiden van het land. Zo zullen ook zaken uit Dinant en Luik aan bod komen.

7. Niveau 4 (VIER)

© VIER

Om in het thema van de docureeksen te blijven, krijgt ook Niveau 4 een nieuw seizoen. Het programma volgt, net als vorig seizoen verschillende politiekorpsen in grote steden van ons land. Deze keer volgt Eric Goens de agenten in Hasselt, Sint-Niklaas en Aalst. Want hoewel het dreigingsniveau in ons land ondertussen gedaald is, blijft de criminaliteit in deze grote steden stijgen.

Niveau 4 zal later dit jaar te zien zijn op VIER.

8. Bake-Off Vlaanderen (VIER)

Bake-Off Vlaanderen krijgt na een succesvol eerste seizoen een opvolger. De bakkers van het nieuwe seizoen werden al voorgesteld aan het publiek en dit najaar zullen we ze dus ook aan de slag in zien de keuken. Wim Opbrouck neemt opnieuw de presentatie voor z'n rekening en ook hofleverancier Herman de Dender en culinair auteur Regula Ysewijn keren terug als jury.

Binnenkort zullen we dus op VIER weer kunnen luisteren naar de woorden: "Bakkers houdt u klaar en bakken maar!".

9. De Slimste Mens ter Wereld (VIER)

© VIER

Tot slot keert ook de kijkcijfertopper De Slimste Mens ter Wereld terug. Erik Van Looy gaat op zoek naar een opvolger voor Xavier Taveirne en zal dat weer doen volgens het aloude recept van de quiz, maar dan wel zonder Philippe Geubels.

Wie we wel zullen zien, zijn de kandidaten die al bevestigd zijn. Zo zullen voetballer Hans Van Aken, actrice Clara Cleymans, radiopresentator Peter Van de Veire en Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute strijden om de titel van De Slimste Mens ter Wereld. Je kan je perfect voorbereiden op het programma door het spel te spelen.

Komen ook terug

Natuurlijk komen ook de andere toppers van VIER en VIJF terug. Zo zal je vanaf 3 september opnieuw kunnen kijken naar Gert Late Night en komt ook Huizenjagers terug met een nieuw seizoen op VIER. Je kan dit najaar ook terecht op VIER voor alles over de UEFA Champions League, want Sports Late Night keert terug en zal daar volop op inzetten.

Op VIJF keren de vaste waarden Criminal Minds, Grey's Anatomy, Elementary en Private Eyes terug. Aan deze lijst van topreeksen worden nu ook The Detail en Station 19 toegevoegd. Maar ook de realityseries Straffe Verhalen, Jullie Huis, Onze Regels, Ruzie met de Buren en Adam Zkt. Eva keren terug.

Lees meer