Wat is de #DeleAlliChallenge en hoe doe je het?

Er is een nieuwe challenge opgedoken op het internet en deze keer heeft het alles te maken met een schijnbaar makkelijk handgebaar. Maar toch is de zogenaamde #DeleAlliChallenge moeilijker dan het lijkt.  Dit is hoe je hem doet.

De kans is groot dat je de afgelopen dagen iemand een vreemd handgebaar hebt zien maken bij z'n oog. Dat is namelijk de nieuwste challenge die op het internet circuleert. In tegenstelling tot de #InMyFeelsChallenge en de #MomoChallenge is het deze keer iets onschuldiger en draait het volledig rond het simpel ogende handgebaar. Maar waar komt deze challenge vandaan en hoe moet je hem eigenlijk doen?

Dele Alli

De #DeleAlliChallenge is, en dat mag niet als een verrassing komen, uitgevonden door de voetballer Dele Alli. De speler van het Britse Tottenham Hotspur vierde zijn goal tegen Newcastle op een ietwat vreemde manier. Hij trok z'n truitje niet over z'n hoofd en maakte geen hartje met z'n handen. Nee, hij maakte een handgebaar dat al snel uitgroeide tot een ware rage.

Want het lijkt een heel makkelijk handgebaar, tot je het zelf probeert. Want het is niet gewoon het oké-handje doen bij je ogen. Er gaan wel degelijk enkele stappen aan vooraf.

Hoe doe je de #DeleAlliChallenge?

Het handgebaar van Dele Alli hield de wereld een tijdlang in de ban. Want aanvankelijk leek het niemand te lukken om het identieke handgebaar te kopiëren. Maar ondertussen hebben al heel wat mensen door hoe je de mysterieuze #DeleAlliChallenge nu juist moet doen.

Je moet beginnen met het gewone oké-signaal. Waarna je je pink, ringvinger en middelvinger laat zakken onder de 'O' die je maakt met je duim en wijsvinger.

Vervolgens draai je je hand volledig om en hou je het rondje voor je oog, terwijl je je andere vingers laat rusten op je voorhoofd. Et voilà, je doet de #DeleAlliChallenge.

Heb jij de #DeleAlliChallenge al geprobeerd?

Lees meer