Nederlandse supermarktketen Jumbo komt in 2019 naar België

De Nederlandse supermarktketen Jumbo komt in 2019 naar België en heeft al de eerste contracten ondertekend. Jumbo zou starten met zo’n tiental locaties, maar meer geeft het bedrijf niet vrij.

Het bedrijf Jumbo heeft een tijdje geleden interesse getoond in de Belgische markt. Financieel topman Ton van Veen van Jumbo bevestigt dat de eerste winkels in België in 2019 zullen openen. “En dan eerder in de tweede jaarhelft, dan in de eerste jaarhelft”, klinkt het in de kranten van De Persgroep.

Andere cultuur en eetgewoontes

Volgens van Veen gaat het om een zorgvuldig proces, aangezien de Belgische markt anders is dan de Nederlandse. Wij zouden een andere cultuur en andere eetgewoontes hebben.

In Nederland telt de supermarktketen zo’n 583 winkels en is na Albert Heijn de grootste supermarktketen. Het bedrijf maakte de eerste zes maanden van het jaar een omzet van 3,9 miljard euro. Dat is zo’n 4 procent meer dan in de meetperiode het jaar voordien. Met het opstarten van nieuwe supermarkten, verwacht het bedrijf om nog groter te worden en meer succes te hebben.

Wij zijn alvast benieuwd naar deze supermarkt!

Lees meer