Dader valt mensen aan met mes vlakbij Parijs: minstens twee doden

In Trappes vlakbij Parijs is vanmorgen een man door de politie doodgeschoten, die verschillende mensen aangevallen had met een mes. Daarbij zouden minstens twee slachtoffers gestorven zijn. Het zou gaan om de moeder en de zus van de man. Het derde slachtoffer is zwaargewond. De verdachte zou "Allah Akbar” geroepen hebben.

De politie heeft de man ondertussen geïdentificeerd als de 36-jarige Kamel S.

Dat melden verschillende Franse media en de BBC op basis van politieberichten. Na zijn aanval zou hij zich verstopt hebben in een gebouw en zou hij het volgende geroepen hebben: “Allah Akbar, als je binnenkomt, gaan jullie er allemaal aan".

Rond 10u20 zou de man naar buiten gekomen zijn en bedreigde hij de politie. De politie vuurde enkele schoten af en de belager zou omgekomen zijn door een hartstilstand.

De autoriteiten wisten dat de man al twee jaar lang openlijk islamitisch terrorisme steunt. De politie liet eerder via Twitter weten om de regio rond Trappes te vermijden “voor een politieactie”.

Terreur niet zeker

Sommige media melden dat terreurgroep IS de daad ondertussen opgeëist is, maar dat is momenteel nog niet helemaal duidelijk.

Omdat er familieleden van de aanvaller tot de slachtoffers behoren, wordt er nu eerder in de richting van een familiedrama gedacht. Het gerecht heeft een onderzoek geopend, maar de antiterroristische aanklager is (nog) niet met het dossier betrokken. Dat meldt Europe 1.

Pluim voor politie

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb heeft de politie al gefeliciteerd voor hun “snelle reactie en voorbeeldige mobilisering”. Het onderzoek naar de omstandigheden loopt nog volop, zegt Collomb op Twitter.