Tamino kondigt zijn debuutalbum 'Amir' aan en stuurt meteen een prachtige nieuwe single mee

Tamino is niet meer weg te denken uit de Belgische muzikale scene en toch is het nog maar anderhalf jaar geleden dat zijn debuutsingle 'Habibi' uitkwam. Nu is na een stevig jaar werken ook de debuutplaat 'Amir' klaar. Dat betekent "prins" in het Arabisch en is ook de tweede naam van Tamino die voluit Tamino-Amir Moharam Fouad heet.

Tamino brengt zijn debuutplaat Amir uit op 19 oktober. Het album werd geproducet door PJ Maertens en Jo Francken en komt uit via het Britse Communion Records. Samen met deze aankondiging stuurde Tamino meteen een prachtige nieuwe single mee: Persephone. Persephone is de godin van het dodenrijk en de dochter van oppergod Zeus.

De videoclip werd geregisseerd door Tamino's broer Ramy.

 

Romantisch en apatisch

Bijna alle muziek op 'Amir' werd door Tamino zelf ingespeeld, al wordt hij hier en daar ook vergezeld door het Brusselse muziekgezelschap Nagham Zikrayat, dat bestaat uit professionele muzikanten die het vluchtelingenstatuut hebben en voornamelijk afkomstig zijn uit Irak en Syrië.

Ook Inne Eysermans stak een handje toe. Tamino: "Inne heeft magie aan de plaat toegevoegd. Ik gaf haar oude cassettebandjes met mijn grootvaders muziek, waar zij mee aan de slag ging. Ze maakte er soundscapes mee of vreemde geluiden. Ook al herken je mijn opa's nummers er niet meer in, ik hou van het idee dat alles gecreëerd is van dingen die me nauw aan het hart liggen."

Amir wordt geopend door het prachtige Habibi en ook de eerdere single Indigo Night, met Radioheads Colin Greenwood op de bas, staat op het album. "Sommige songs zijn eerder romantisch van aard, andere dan weer apathisch. Ik kan op beide manieren naar de wereld kijken, afhankelijk van hoe ik me voel. Amir gaat over het zoeken naar een balans."

AB

Op 29 en 30 november staat Tamino in een uitverkochte AB. Op 1 december is er een extra concert, waarvoor nog kaartjes beschikbaar zijn. 'Amir' kan nu al voorbesteld worden. De eerste 500 bestellers die een cd of vinyl bestellen krijgen een gesigneerd exemplaar toegestuurd.

Lees meer