HBO lost eerste trailer 'True Detective' seizoen 3 inclusief startdatum

Het derde seizoen van 'True Detective' heeft eindelijk een eerste trailer. Het seizoen dat, om verschillende redenen, enkele jaren uitgesteld werd, zal gaan over de rechercheur Wayne Hays, gespeeld door Mahershala Ali en zal in januari uitkomen. 

De Amerikaanse betaalzender HBO heeft vandaag z'n nieuwe seizoen voorgesteld. Naast een spotje met de eerste nieuwe beelden van het laatste seizoen van Game of Thrones heeft de zender ook de eerste teaser trailer voor het derde seizoen van True Detective gelanceerd en die is veelbelovend.

Eerste twee seizoenen

De eerste twee seizoenen van True Detective vertelden losstaande verhalen. In het eerste seizoen lag de focus op de rechercheurs Rust Cohle (Matthew McConaughey) en Martin Hart (Woody Harrelson). De twee werkten in 1995 samen aan de bizarre moord op de prostituee Dora Kelly Lange. 17 jaar later wordt iemand op precies dezelfde manier vermoord, waardoor de onopgeloste zaak opnieuw opgerakeld wordt.

Seizoen 2 van True Detective focust op de moord op stadssecretaris Ben Caspere. Waarbij de reeks een volledig nieuwe cast heeft. Zo worden de hoofdrollen gespeeld door Colin Farell, Rachel McAdams en Vince Vaugh. Het tweede seizoen werd veel minder positief onthaald dan het eerste, waarbij vooral het gebrek aan diepgang werd gehekeld. Dit tweede seizoen kwam uit in 2015, een jaar na het eerste in 2014. Op het derde seizoen moest langer gewacht worden.

Mahershala Ali

Voor het derde seizoen wist HBO alweer een topacteur te strikken voor de hoofdrol. De keuze viel op Mahershala Ali, die bekend is voor zijn rol als Remy Danton in House of Cards en Boggs in de The Hunger Games-films. Ali heeft bovendien in 2017 de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol gewonnen voor zijn rol in de film Moonlight.

In True Detective zal hij de rol van rechercheur Wayne Hays voor z'n rekening nemen, de spilfiguur van seizoen drie. De reeks wordt geregisseerd door Daniël Sackheim, die eerder ook al afleveringen van onder andere The Bridge, Game of Thrones en Better Call Saul regisseerde. Sackheim was niet de eerste regisseur die ingeschakeld werd voor het derde seizoen van True Detective. Aanvankelijk werd er gekozen voor Jeremy Saulnier, maar die werd door interne strubbelingen aan de kant geschoven.

Trailer seizoen 3

Het seizoen werd dus enkele jaren uitgesteld, eerst door het negatief onthaalde tweede seizoen en later ook nog eens door de problemen met de regisseur. Maar nu is er dan eindelijk een eerste trailer voor het derde seizoen dat volgens diezelfde trailer in januari 2019 van start zal gaan.

In de trailer zien we Ali in twee verschillende tijdsperiodes, waardoor de link met het eerste seizoen van True Detective natuurlijk snel gelegd is. Of het seizoen even goed zal worden als het eerste zullen we dus binnen enkele maanden weten, maar de trailer belooft alvast een spannend en meeslepend derde seizoen.

Bekijk hier de eerste trailer van het derde seizoen van True Detective:

 

Lees meer