Nog even doorbijten, maar het wordt echt weer schitterend zomerweer

1 september begint de meteorologische herfst, maar daar gaan we niet veel van merken dit jaar. Zaterdag wordt al een mooie dag, maar vanaf zondag gaat het echt weer zomeren. Als we verder vooruitkijken, blijft het ook droog en zonnig. De kans op aanhoudend droog, zonnig en warmer dan gemiddeld weer is 70% volgens de modellen.

Vandaag krijgen we afwisselend zon en wolkenvelden. Het kwik stijgt tot rond 20 graden in het centrum. Morgen, vrijdag begint bewolkt met kans op enkele buien dichtbij de Franse grens. Later krijgen we zon en wolken, met maxima rond 20 of 21 graden. Zaterdag is echt het aanloopje. Dan zijn er temperaturen van 21 tot 22 graden en is het droog en zonnig.

Daarna gaat het kwik richting de 25 graden. Zondag, maandag en dinsdag worden heel warme dagen voor deze tijd van het jaar. Ook van bewolking en neerslag is begin volgende week geen sprake.

Beter dan normaal

Normaal is het in deze periode rond de 20 graden. Eind september loopt dit al snel af naar gemiddeld een graad of 18. Nu liggen de gemiddelden ruim boven de 20.

Als we verder vooruitkijken, blijft het ook droog en zonnig. De kans op aanhoudend droog, zonnig en warmer dan gemiddeld weer is 70% volgens de modellen.

Er is overigens geen verband tussen deze komende warme nazomer en de droge en warme zomer die we achter de rug hebben. Er ligt gewoon "toevallig" wel weer een hogedrukgebied boven Scandinavië.

Lees meer