Dit is hoe 'Harry Potter'-fans aftelden naar de 'eerste schooldag' in Londen

1 september, da's voor veel Harry Potter-fans een herinnering aan het feit dat ze hun brief voor Hogwarts nooit gekregen hebben. Maar bijna niks is zo iconisch voor het Potterfandom als perron 9 3/4 in King's Cross. Daar telden de Potterheads ook dit jaar af naar het nieuwe schooljaar. Tijd voor #backtohogwarts!

Heb jij je Hogwartsbrief ooit gekregen? Dan zou je, net als Harry, elk jaar op 1 september vertrekken naar het magische kasteel. Omdat dat helaas een droomscenario is, verzamelen jaarlijks een honderdtal Harry Potter-fans in King's Cross station, aan perron 9 3/4 natuurlijk. Daar telden ze af naar elf uur, de tijd dat de Hogwartsexpress elk jaar vertrekt.

Perron 9 3/4

Op Perron 9 3/4 zelf raken is natuurlijk niet haalbaar, dus stonden de Potterfans ook dit jaar netjes aan het 'monumentje' dat King's Cross gewijd heeft aan onze fictieve held. Waar de 'ingang' naar het perron zou moeten zijn, werd muziek gespeeld, stonden fans verkleed klaar en werd er een kleine ceremonie /georganiseerd. Een kleine troost voor wie z'n brief nooit kreeg.

Eddie Redmayne (Newt Scamander in Harry Potter-prequels Fantastic Beasts) en Jude Law (een jonge Dumbledore) mochten de ceremonie dit jaar voorzitten, met veel enthousiaste fans als gevolg. (Lees hier alles wat we al weten over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald). Een leuk weetje: J.K. Rowling moest ooit toegeven dat de beschrijving van het perron en het station in de Harry Potterboeken meer overeenkomt met Paddington Station dan met met King's Cross. Dat laatste is namelijk veel moderner ingericht.

Kijk hier naar de beelden van dit jaar:

1 september in het weekend

Blijft er nog één vraag over: zou Harry ook op 1 september moeten vertrekken als die, zoals dit jaar, in het weekend viel? Wij zouden het alvast niet erg vinden om een dagje vroeger in Hogwarts aan te komen. Met al die verdwijnende trappen en deuren, is dat waarschijnlijk geen slecht idee.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald kom in november in de zalen. Kijk hier alvast nog eens naar de trailer!

 

Lees meer