Thibaut Courtois komt terug op zijn sneer naar Frankrijk: "Ze verdienden om te winnen"

Nadat België op de wereldbeker voetbal uitgeschakeld was, haalde Thibaut Courtois fel uit naar de Franse ploeg. Maar nu lijkt de keeper gekalmeerd te zijn.

Zonder het echt te willen heeft Thibaut Courtois een oorlog gestart op sociale media na de match België-Frankrijk op het WK voetbal. Even herinneren: na de uitschakeling van de Rode Duivels heeft Courtois aan de pers gezegd dat winnaar Frankrijk “antivoetbal” speelde en dat hij zoiets "nog nooit gezien had". Hij stelde ook de vraag "waar hebben ze die gevonden?". Het resultaat: veel trolls en beledigingen op sociale media.

“Teleurstelling”

Maar nu, ongeveer twee maanden na de uitschakeling van ons land, is de doelman teruggekomen op die fameuze halve finale. Aan de Franstalige krant La Dernière Heure heeft hij gezegd dat “Frankrijk het verdiende om te winnen”: “Als je zo dicht staat bij de grootste titel van je carrière, kan je niets anders dan teleurstelling voelen.”

Courtois droomt al van zijn volgende kans om die titel toch te grijpen op het Europees Kampioenschap van 2020.

Thierry Henry

Courois heeft zich ook uitgesproken over de promotie van Thierry Henry, die assistent trainer van de Rode Duivels wordt: “Ik ben heel tevreden. Ik kom goed overeen met Thierry. Ik denk dat hij zijn nieuwe rol heel goed zal vervullen."

Lees meer