Mysterie van de dag: is deze foto er ééntje van een deur of een strand?

Sommige mensen hebben Photoshopvaardigheden, anderen kunnen gewoon de juiste vraag stellen: deze keer is het mysterie van de dag ééntje waar we zelf over twijfelden. Wat staat er op deze foto? Een deur of een strand, het internet is er nog niet volledig uit. 

The dress, ken je ze nog, het internetraadseltje dat kantoren en scholen stillegde om het over kleurtheorie te hebben? Sinds dat debacle zijn wij nogal fan van vergelijkbare vragen en gelukkig blijft Twitter soortgelijke kwesties op ons afvuren. Probleem van de dag: wat staat er in vredesnaam op deze foto? We laten 'm even zien.

Deur of strand?

Deze foto uit augustus ziet er wel degelijk uit als een deur, tenminste als je 'm verticaal bekijkt. Maar wie z'n hoofd naar de andere kant draait, ziet meteen wat we bedoelen: zijn die kleine vlekjes schelpen op het strand, is dat witte lijntje een golf en zijn dat niet gewoon mensen in plaats van pixels? Aangezien het internet niet veel nodig heeft, ontstond er uiteraard discussie.

Om het even kort te sluiten: de meerderheid was het erover eens dat Rebecca Reillly gewoon een foto van een deur had gemaakt. De schaduw onder de 'donkerblauwe hemel' is te overtuigend, er zijn niet echt mensen te zien: genoeg redenen om het daarmee eens te zijn. Maar Rebecca zelf liet weten ... dat het om een strand ging.

Check hier de grootste Photoshop-fails!

Toch Photoshop

Waarna er onmiddellijk een tweede discussie ontstond. Want wie goed heeft opgelet, merkt natuurlijk dat de tweede foto en de eerste foto niet dezelfde zijn. Op de tweede editie, het 'strand', staan er meer mensen. Rebecca claimde die daar afgehaald te hebben om het mysterie wat groter te maken. Toch blijft Twitter met wat vragen zitten.

Want als al die mensen daar in zee zitten, waarom liggen er dan geen handdoeken op het strand? Daar kwam nog eens bij dat een paar clevere mensen toch wat twijfels hadden bij de povere kwaliteit van de mensen in de zee. Is de zee toch gephotoshopt en werden de figuren geplant in een zee vol verf? Reilly zelf geeft geen commentaar meer. Terug naar discussies over The Dress, dan maar..(PS: ze is zwart en blauw!)

Ook hier is iets fout gegaan: Photoshop-fails om je dag mee op te vrolijken!

Lees meer