'Lord Of The Rings' krijgt nóg een game: MMO in Middenaarde op komst

Lord of the Rings is nog lang niet klaar: vijftien jaar na de films van Peter Jackson en zestig jaar na de boeken van J.R.R. Tolkien maar Middenaarde was nog nooit zo populair. Er komt nog een spin-off serie voor Amazon, maar er komt ook nog een nieuw spel van Lord Of The Rings.

Het universum van Lord of the Rings is intussen tientallen jaren oud maar wie opgroeide met de boeken of zelfs de filmreeks, laat ze nooit volledig uit haar hart. Logisch dus, dat Amazon zich liet overhalen om vijf nieuwe series te maken. Maar ook in de gaming-industrie zitten ze niet stil: er komt een nieuw spel op de markt.

MMO

Lord of the Rings heeft al verschillende videospellen op z'n naam staan: er was een Conquest van EA voor op de PC en ook Playstation heeft voor alle versies van zijn consoles een game voorzien (Shadow of War en Shadow of Mordor). Maar geen van die spellen heeft wat de bekendste en grootste games ter wereld hebben: online met en tegen elkaar vechten.

Die markt wil Athlon Games nu aanboren: zij hebben aangekondigd dat ze de rechten hebben gekocht voor een nieuwe Lord of the Rings-game. Da's ook meteen alles wat we erover weten: dat het een game wordt rond de belangrijkste fantasy-franchise van de laatste jaren (behalve Harry Potter, misschien) en dat het een MMO zal worden.

Gratis

Wat weten we nog? Dat het een free-to-play game wordt, dus gratis, maar er moet natuurlijk geld verdiend worden. Hoe gaan ze dat doen? Door in-game-purchases natuurlijk. Je personage een beetje karakter geven, dat zal wat geld kosten. Dat de game nu wordt aangekondigd is ook geen toeval: Amazon is bezig met de productie en een game op de hielen van een reeks waar zo veel geld achter zit, dat kan geen slecht idee zijn.

Check hier vijf Lord of the Rings-verhaallijnen die wij nog wel eens verfilmd willen zien!

Releasedatum

Het spel zal beschikbaar zijn voor PC en verschillende consoles. Bij Athlon spreken ze van een AAA-kwaliteitsspel, met een behoorlijk budget dus. Van een releasedatum is nog geen sprake, maar ook de reeks van Amazon zal pas in 2021 gereleased worden (de productie start in 2019), ze hebben bij Athlon dus nog wel wat tijd.

Lees meer