Japan krijgt geen break: na tyfoon meteen zware aardbeving die ravage aanricht

Japan krijgt geen tijd om op adem te komen. Na dramatische regenval, dodelijke aardverschuivingen, een moordende hittegolf en een verwoestende tyfoon, is er nu weer een zware aardbeving geweest.

Een forse aardbeving met een magnitude van 6.7 trof afgelopen nacht het noordelijke Japanse eiland Hokkaido getroffen. Zeker twee mensen zijn daarbij omgekomen, 120 mensen raakten gewond. En er worden nog meer dan 30 mensen vermist. Volgens de publieke omroep NHK zijn er nog meerdere mensen bedolven onder puin.

Er is forse schade aangericht. Huizen en gebouwen zijn ingestort en de infrastructuur is beschadigd. Ook zitten volgens Japanse media bijna drie miljoen mensen zonder stroom en is er een storing in het telefoonnetwerk. Het zou nog een week duren voor de stroomtoevoer hersteld is.

Meteen na Jebi

De aardbeving zorgde ook voor een aardverschuiving, waardoor meerdere mensen volgens de lokale politiewoordvoerder gewond zijn geraakt.

Hokkaido is Japans dunst bevolkte eiland, maar er wonen toch nog vijf miljoen mensen. Het was niet de eerste keer deze week dat Japan werd getroffen door natuurgeweld. Woensdag richtte de tyfoon Jebi, de zwaarste storm in het land van de afgelopen 25 jaar, grote vernielingen aan in het westen van Japan. Zeker tien mensen kwamen om het leven en ten minste driehonderd mensen raakten gewond.

© epa

© epa

Lees meer