'Secret Cinema by Kinepolis': wij testten het uit en stapten mee in de wereld van de film

Kinepolis zegt vaarwel tegen de gekende cinemazalen en brengt vanaf dit weekend bioscoop op locatie. Met 'Secret Cinema by Kinepolis' wordt de film vertoont op een locatie die zomaar uit de film zou kunnen komen. Het is een aparte beleving die een nieuwe dimensie geeft aan een cinemabezoek. 

Een film kijken op een geheime locatie, waarbij je het gevoel krijgt dat je deel uitmaakt van de film. Dat is het concept van 'Secret Cinema by Kinepolis', de nieuwe formule van de bioscoopketen. De films worden getoond op een geheime locatie, die volledig ingekleed werd in het thema van de film.

Horrorlocatie

Als eerste film binnen dit concept werd gekozen voor The Nun, de nieuwste horrorfilm van Colin Hardy, die eerder al The Hallow regisseerde. Deze film komt eigenlijk pas uit op 12 september, maar kan je met 'Secret Cinema by Kinepolis' dus al in avant-première bekijken. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Demián Bichir (bekend uit The Hateful Eight), Taissa Farmiga (bekend van American Horror Story) en Jonas Bloquet (bekend van Elle). Omdat het over een horrorfilm gaat, weet je als bezoeker natuurlijk ook wel dat je niet terecht zal komen in een roze Barbiekasteel.

Nee, het was een locatie, middenin Gent, die volledig ingekleed was in het horrorthema. Maar de inkleding was niet het enige. Er waren ook acteurs aanwezig die ervoor zorgden dat je volledig meegezogen werd in de sinistere sfeer van de film.

The Nun

Er werd dus gekozen voor The Nun, een horrorfilm waarin een klooster centraal staan, en dat was dus ook de setting van de eerste 'Secret Cinema by Kinepolis'. Aan de ingang word je meteen begroet door een zuster, die je binnenleidt in de geheime filmlocatie. In kleine groepjes mag je de locatie betreden waar je meteen een paternoster in je handen geduwd krijgt en de boodschap krijgt dat je moet bidden en zeker niet mag stoppen met bidden.

De volledige locatie draagt de stempel van de film, waardoor je nog voor de film begint helemaal doorhebt hoe de sfeer van de film zal zijn. De film is ook maar een deel van de beleving. Alles wat rond, tijdens en na de film gebeurt maakt deel uit van het verhaal waarin ook jij een rol speelt. Opnieuw in kleine groepjes word je verder binnen geleid in de eigenlijke filmzaal, die we eigenlijk geen zaal kunnen noemen. Daarbij krijg je meer uitleg over het verhaal en de sfeer en mag je plaatsnemen in de volledig ingeklede zaal.

Extra dimensie

The Nun zelf is een typische horrorfilm met de gebruikelijke spanningsmomenten en zogenaamde 'jumpscares'. Doordat de sfeer van de film doorgetrokken wordt naar de zaal krijgt de film nog een extra dimensie, want je kijkt niet langer alleen maar naar de film, je maakt er ook deel van uit.

Zo gaat de film dus eigenlijk nog een stapje verder dan 3D. Die extra dimensie ligt dan in de inkleding en de totaalbeleving. 'Secret Cinema by Kinepolis' is geen gewoon bezoekje aan de bioscoop, het is een film waarin je zelf een bijrol speelt.

Tickets voor 'Secret Cinema by Kinepolis' zijn verkrijgbaar op de website van Kinepolis. De vertoningen op vrijdag, zaterdag en zondag zijn wel al uitverkocht. Voor maandag zijn er voorlopig wel nog tickets te krijgen.

Lees meer