Netflix-reeks 'Insatiable' krijgt (ondanks alle protest) een tweede seizoen!

Netflix heeft een tweede seizoen besteld van de controversiële reeks 'Insatiable'. Nog voor er één aflevering besteld werd van de serie, was er al protest en dat ging zeker niet liggen. Blijkbaar is 'Insatiable' echter goed genoeg bekeken om ook een tweede seizoen een kans te geven. Dat werd door de hoofdrolspelers aangekondigd in een leuke video. 

Nog voor de wereld één beeld van Insatiable had gezien, kreeg de reeks al containers kritiek over zich heen: de serie vertelt het verhaal van Patty, die vroeger dik was en door een kaakoperatie slank wordt. Ze wil wraak nemen op iedereen die haar ooit iets heeft misdaan en daar heeft ze nogal een extreme visie over.

Waar gaat Insatiable echt over?

Giet bij de basispremisse een aantal onwaarschijnlijke verhaallijnen, een moord, een schoonheidswedstrijd en wat uitvergrote personages en je krijgt Insatiable. Zonder de plot weg te geven: het concept doet wat denken aan Jane The Virgin meets Riverdale of The End of The Fucking World. Als je het zo bekijkt, is de plot of de controverse geen reden om geen tweede seizoen te maken. Dat heeft Netflix vandaag dan ook aangekondigd, met een video van de acteurs uit de cast.

Bekijk hier de aankondiging voor Insatiable Seizoen 2

Uiteraard is er over het tweede seizoen nog niet zo veel bekend. Netflix maakt meestal snel werk van hun productie, maar veel hangt af van de agenda van de acteurs. Of ook het tweede seizoen zoveel tegenwerking zal krijgen, valt nog te zien. Bij de lancering van het eerste seizoen van Insatiable had Netflix al snel zo'n 100.000 handtekeningen tegen zich.

Releasedatum seizoen twee

Maar er is blijkbaar niet zoiets als slechte reclame: het eerste seizoen werd nauwelijks een maand geleden gelost, de scripts voor het tweede seizoen liggen ongetwijfeld al zo goed als klaar. De snelle aankondiging wil wél zeggen dat de kans op een releasedatum volgende zomer, realistisch is.

Zin om iets anders te bingen terwijl je wacht op seizoen twee van Insatiable? Bekijk hier de 50 beste reeksen op Netflix voor wat inspiratie.

Lees meer