Het is eens iets anders dan gin-tonic: 11 cocktails met gin die je zeker moet uitproberen

Ben jij ook zo iemand die op café of restaurant altijd hetzelfde bestelt: een gin-tonic? Dan is deze lijst perfect voor jou. Hier vind je 11 cocktails met gin die minstens even lekker zijn.

1. Zet de herfst goed in met dit heerlijke drankje …

© No Spoon Necessary

Het is weer zover, de bomen beginnen stilaan hun bladeren te verliezen en het wordt elke dag een beetje kouder. Nog op zoek naar het perfecte drankje om van te genieten bij de open haard? Probeer deze cocktail met gin en appel eens.

2. … of deze versie!

© jennifermeyering.com

Deze appel- en ginmule is heel eenvoudig te maken. Het enige dat je moet doen is appelcider met gin mengen en er dan wat ginger beer bijgieten. Dat giet je dan allemaal over wat ijs en voilà, je heerlijke drankje is klaar! Wil je het nog lekkerder maken? Probeer dan de gin van G’Vine.

3. Deze granaatappelcocktail is ideaal voor wanneer je de zomer toch een beetje mist

© elephantasticvegan.com

Pel een granaatappel en gooi hem in de mixer. Voeg wat limoensap en gin toe aan het mengsel en klaar is Kees. Zo makkelijk is het om de zomer weer even in huis te halen.

4. Heb je zin in een cocktail of confituur? Why not both?

© elephantasticvegan.com

In deze cocktail kruipt wat meer tijd, maar dat is het volledig waard. Om het drankje volledig tot z’n recht te laten komen, maak je eerst bosbessenstroop om die dan met de gin te vermengen. Met de overschotjes van de bosbessen kan je trouwens ook gewoon confituur maken. Twee vliegen in één klap, dus!

5. En met die confituur kan je dan weer iets nieuws maken

© honestlyyum.com

Voeg wat gin, citroensap, stroop en confituur samen en mix het door ijs. Laat het even lekker koud worden en schep er dan nog een lepeltje confituur bovenop om van te genieten tijdens het drinken. Heerlijk!

6. Slecht weer buiten? Probeer deze cloudy cocktail dan eens

© alifeofgeekery.co.uk

Ook voor deze cocktail moet je wat meer tijd uittrekken, maar dat wil niet zeggen dat het een moeilijk recept is. Allereerst steek je wat verse lavendel in de gin en laat je dat voor minstens 7 dagen trekken. Eens de gin naar wens is, kunnen we er de cloudy limonade aan toevoegen.

7. Simpel, maar oh zo lekker

© TheTravelBite.com

Het moet niet altijd superingewikkeld zijn en daarom is deze cocktail de perfecte optie voor wanneer je geen zin hebt om veel moeite te doen. Mix gin, spuitwater en citroensap tot een heerlijk drankje en voeg nog wat citroenschijfjes of rozemarijn toe voor die finishing touch.

8. Keukenkruiden op overschot? Probeer deze cocktail dan!

© bsinthekitchen.com

Als je basilicum op overschot hebt, kan je deze cocktail zonder problemen maken. Met G’Vine til je deze cocktail trouwens ook meteen naar een hoger niveau. Basilicum, komkommer en druiven? Een heerlijke combinatie.

9. Hoog bezoek? Maak indruk op je gasten met dit drankje

© garnishwithlemon.com

Gin, vlierbloesemlikeur, citroensap en was prosecco, dat zijn de ingrediënten voor deze prestigieuze cocktail waarmee je jouw gasten verbluft.

10. Groot feest met dit in je hand

© lobsterandswan.com

Deze dieprode cocktail is perfect voor je volgende kerstfeestje. Het is niet bepaald een eenvoudig drankje om te maken, maar je moet er natuurlijk iets voor overhebben. Ideaal voor tijdens de feestdagen of om het nieuwe jaar in te zetten.

11. Laten we afsluiten met iets zoets

© foodandwine.com

Mix citroensap, gin en honing samen voor een heerlijk zoete cocktail. Perfect om een zware dag mee af te sluiten of voor tijdens een romantische film.

Zo, met deze lijst heb je genoeg drankjes om de komende maanden uit te proberen. Nog op zoek naar de perfecte gin om al deze cocktails te maken? Wij hebben hem gevonden: gin van G’Vine is Franse elegantie op z’n best!

Lees meer