'Wolfenstein III' komt er, bevestigt Bethesda, al moeten we wel nog even wachten

Goed nieuws voor de fans van nazi's afschieten zoals Wolfenstein het ons ooit leerde. Gameontwikkelaar Bethesda werkt namelijk aan 'Wolfenstein III'. Dat is in een interview bevestigd door Pete Hines, vicepresident bij het bedrijf.

Bethesda bewees al drie keer dat het weet hoe het een goede Wolfenstein-game moet maken. Wolfenstein: The New Order, de prequel The Old Blood en Wolfenstein 2: The New Colossus stelden niet teleur.

Een hersenloze shooter die zich afspeelt in de fictieve jaren 60 waarin Nazi-Duitsland de oorlog heeft gewonnen, is wat we van Wolfenstein verwachten en wat Bethesda ons al drie keer heeft gegeven.

Spin-off in 2019

En blijkbaar is de gamestudie niet direct van plan om te stoppen met de reeks. In juni van dit jaar kondigden ze op de E3-gamebeurs in Los Angeles al aan dat Wolfenstein: Youngblood in 2019 zal uitkomen. Met Wolfenstein: Cyberpilot krijgt de reeks zelfs een VR-variant.

Die games zijn echter geen vervolg op Wolfenstein 2: The New Colossus en Wolfenstein: The New Order. Het zijn spin-offs die zich zo'n twintig jaar later afspelen de dochters van William B.J. Blazkowicz, het hoofdpersonage uit de vorige games, in de hoofdrol.

Wolfenstein III

Omdat de fans van Wolfenstein willen weten hoe nazi-killer Blazkowicz afloopt, vroeg de website GameCentral in een interview met Pete Hines, vicepresident bij Bethesda, of er ooit nog een Wolfenstein III komt.

"Yeah, sure. Absolutely we’re making a Wolfenstein III", antwoordde die bevestigend. "De makers wilden even een pauze nemen van het grote verhaal om die spin-offs te maken, maar we willen allemaal weten hoe het verhaal eindigt."

Meer details komen we nog niet te weten, ook niet wanneer Wolfenstein III uitgebracht zal worden. Aangezien de release van Wolfenstein: Youngblood maar voor 2019 voorzien is, zullen we vermoedelijk nog wel even geduld moeten hebben.

Lees meer