Ken jij deze 9 verborgen parels van Parijs?

Parijs, de stad van de liefde. De stad van het stokbrood, kaas en wijn. Wie al eens in Parijs geweest is, weet wel dat de sfeer er niet te evenaren is. Overal ontdek je restaurants of plaatsen die te mooi zijn om waar te zijn. Maar ken jij deze 9 verborgen pareltjes?

1. Belleville

Belleville is een leuke wijk in het 77ste quartier van de stad en is eveneens de plaats waar Edith Piaf en Maurice Chevalier geboren zijn. Middenin de wijk is een groot park, Parc de Belleville, waar onder andere een waterval is en waar je ook een mooi uitkijkpunt over de stad hebt.

2. Butte-aux-Cailles

Deze wijk ligt in het 13de arrondissement van Parijs dat bekend staat om z’n jonge inwoners. De wijk barst dan ook van de bars en restaurants waar je van een lekkere hap of gezellige avond kan genieten. Een glaasje wijn of een lekker gin zoals die van G’Vine, die maken de sfeer gewoon nóg beter.

3. Le Bar

Als het eens iets meer mag kosten, is deze bar the place to be. Trek je mooiste outfit aan en beleef een ongelofelijk avond!

4. La REcyclerie

Dit cultuurcentrum in het prachtige Parijs is het mekka voor iedereen die van duurzaamheid, bio of ecologie houdt. Je kan er terecht voor lessen over tuinbouw, een bezoekje brengen aan een atelier of een hapje en/of drankje bestellen aan de bar. Alles is er biologisch en ook de meubels zijn gerecycleerd.

5. Le bistrot du Peintre

Dit restaurant middenin het historisch centrum van Parijs is in 1902 ontstaan en draait sindsdien op volle toeren. Je kan er elke dag tot een kot in de nacht terecht en ook voor wie gewoon op zoek is naar een lekker drankje is dit de place to be. Zo van die heerlijke gin van G’Vine bijvoorbeeld, dat smaakt hier nóg beter.

6. l’Entrepôt

Deze cinema heeft een grote tuin en terras waar regelmatig livemuziek gebracht wordt. Het is een oase van rust en gezelligheid in de drukke Parijse stad waar je van een hapje en een drankje of een keigoeie film kan genieten.

7. La Terrasse Des Galeries Lafayette

Wie in Parijs is, gaat sowieso eens binnen in de Galeries Lafayette, maar wist je dat daar ook een rooftop bar is? Deze bar is dé plaats om in het drukke Parijs van een heerlijke G'Vine te genieten met zicht op de Eiffeltoren.

8. Le Troubadour

Dit restaurant ligt dicht bij de Montmartre en is echt een verborgen diamant. Er komen bijna uitsluitend locals die hun geheimpje uiteraard niet willen vrijgeven. Op de gezellige binnenplaats kan je genieten van één van de vele uitstekende gerechten en ontsnappen aan de drukte van de grootstad.

9. Little Red Door

Deze geheime bar is letterlijk een kleine rode deur in het midden van Parijs. Van buitenaf verwacht je er niet meteen veel van, maar eens je binnenstapt, kom je in een volledig andere wereld terecht. Wie zin heeft in een lekkere cocktail, komt hier zeker aan z’n trekken. Om de bar te bezoeken, moet je in ‘t 3de arrondissement in de Rue Charlot zijn.

Als je al deze plekken bezocht hebt, pas dan kan je jezelf een (bijna) echte Parijzenaar noemen. Kleine tip: probeer ook overal iets nieuws uit, want alleen zo beleef je die plaatsen tot het uiterste. Al is het maar een variant op je favoriete eten of een nieuwe gin (zoals de G’Vine), verleg je grenzen.

Lees meer