'Red Dead Redemption'-fans, hou je klaar: 'Red Dead Online', de multiplayer, komt eraan!

Kan je nu al niet meer wachten op 'Red Dead Redemption 2'? Dan is er uitstekend nieuws: met 'Red Dead Online' zal je kort nadien ook online kunnen samenspelen. Daarmee wordt de franchise opengetrokken naar het net, ze beloven bij Rockstar Games een hele stapel nieuwe mogelijkheden.

Red Dead Redemption 2, de opvolger van Westerngame Red Dead Redemption ligt zelfs nog niet in de winkelrekken of producent Rockstar Games komt al met een aankondiging van formaat. Kort na de release van Red Dead Redemption 2 zal je namelijk ook online kunnen spelen in de uitbreiding Red Dead Online. Je zal dus niet meer fysiek moeten samenzitten om Red Dead Redemption te spelen, het zal online kunnen.

Check hier een Q en A met de developers van Red Dead Online!

 

Samen spelen

Red Dead Online zal zich afspelen in dezelfde wereld als Red Dead Redemption en Red Dead Redemption 2 (lees trouwens hier onze review), een gigantische, open wereld dus. Red Dead Online is een uitloper van de klassieke multiplayer, maar belooft veel extra verhaal en quests waarbij samenwerken en competitie centraal staan.

De basis van Red Dead Online is dezelfde als die van Red Dead Redemption 2: qua gameplay kan je dus eerst een paar dagen oefenen. Maar er zijn enkele voordelen aan verbonden: je kan samenspelen met meer mensen dan ooit, er komen continue updates en aanpassingen die Red Dead Online speelbaar moeten maken voor alle speelniveaus.

 

Beta

De releasedatum van Red Dead Online is voorzien voor november 2018. Eerst zal ie als een publieke beta te krijgen zijn: verwacht dus in eerste instantie geen totaal probleemloze speelervaring. Gelukkig kunnen spelers dan ook meteen input geven aan developers, die de commentaar en feedback zullen integreren in updates. Rockstar Games belooft in de komende weken nog extra informatie vrij te geven, meer detail komen dus nog.

Release

Het allerbeste nieuws? Red Dead Redemption 2, de opvolger van Red Dead Redemption, (lees hier waarom we ook weer fan zijn van de franchise) is vanaf 26 oktober te krijgen voor Playstation 4 en Xbox one op 26 oktober 2018. Wie zin heeft in Red Dead Online, kan het spel gratis proberen.

Lees meer