'Blind Date' komt terug met Nathalie Meskens en wij houden ons hart al vast

Op 1 februari 2019 bestaat VTM 30 jaar. En dat moet natuurlijk met de typische blingbling gevierd worden en met aangepaste programma's. Zo wordt de VTM-klassieker 'Blind Date' vanop zolder gehaald met alle iconische ingrediënten: de begintune, de wegschuivende wand én het koppel dat op de trap zwaait. Alleen presentatrice Ingeborg ontbreekt en wordt vervangen door Nathalie Meskens.

Loop jij al enkele decennia op deze planeet rond? Dan ben je ongetwijfeld vertrouwd met de klassieke VTM-programma's Rad van Fortuin, Wedden Dat, Zondag Josdag, Cijfers en Letters, Dallas en natuurlijk Blind Date.

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van VTM frist productiehuis De Mensen Blind Date op. Toch blijven de legendarische begintune en singles bewaard, net als het concept van het programma. Het koppel krijgt namelijk een trip naar het buitenland cadeau.

(Welke andere 19 programma's je in het voorjaar op VTM ziet, lees je hier.)

Meskens “grote fan”

Presentatrice Ingeborg blijft echter thuis en wordt vervangen door Nathalie Meskens. “Ik was in mijn jonge jaren een erg grote fan”, zegt Meskens aan de kranten van De Persgroep. “Het enthousiasme van Ingeborg, de wand die opengaat, het zwaaiende stel: allemaal pure nostalgie die op mijn netvlies gebrand staat. Ik kijk er dan ook geweldig naar uit om zoveel jaar na de start van het originele Blind Date zelf gastvrouw te zijn.”

“Geen seconde getwijfeld”

“Ik ben trouwens absoluut niet de enige kijker die al jaren staat te roepen dat Blind Date moet terugkeren”, zegt Meskens nog. “Ik kan de laatste jaren niet meer op een feestje komen of er stapt wel iemand op mij af met de vraag wanneer ze bij VTM eindelijk dat programma nog eens gaan maken.”

“En dan volgt de vraag of het niks voor mij zou zijn om Ingeborg op te volgen. Ik heb al die keren altijd lachend gezegd dat ik dat heel graag zou doen, maar dat VTM mij nog niet gevraagd had. Toen de zender dan plots de vraag van één miljoen stelde, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld.”

“Respect voor origineel”

Productiehuis De Mensen is vooral bekend van de kwaliteitsvolle televisieprogramma's Blokken, Reizen Waes en Last Days. Toch maakte het productiehuis eerder de reeks Mag ik u kussen?, een humoristische datingshow met Bart Peeters.

“We willen als één van de verjaardagsgeschenk aan de kijker een ode aan het originele Blind Date brengen”, zegt VTM-programmadirecteur Davy Parmentier. “Met respect voor het origineel, de bekende wand, de trap, maar wel aangepast aan de tijd. Het begrip daten heeft in dertig jaar een enorme weg afgelegd.”

“Daten is niet om te lachen”

“Het moet leuk zijn, maar toch ook ernstig. Daten is niet om te lachen, maar de kandidaten kunnen best wel grappig uit de hoek komen. Gescripte vragen en antwoorden, zoals dat ooit het geval is geweest, zijn nu absoluut uit den boze. We leggen de lat voor de kandidaten, net als bij Blind Getrouwd, heel hoog. De insteek voor de deelnemers is dan ook duidelijk: je gaat je amuseren, gaat op reis en houdt er misschien een lief aan over.”

Lees meer