Dit is waar je Saïd Boumazoughe uit 'De Slimste Mens' van kan kennen

'De Slimste Mens ter Wereld' is terug. En de eerste drie kandidaten zijn VTM-nieuwsanker Julie Colpaert, voormalig veldrijder Niels Albert en Saïd Boumazoughe. Die laatste is een naam die misschien niet meteen een belletje doet rinkelen. Maar je kan Saïd al van veel verschillende dingen kennen. 

Saïd Boumazoughe, het is een hele mond vol. Op het eerste zicht herken je hem misschien niet, maar de kans is heel klein dat je hem nog nooit gehoord of gezien hebt. Saïd Boumazoughe is namelijk een creatieve duizendpoot die actief is in de theater-, film- en muziekwereld.

Ewa ja

Al ken je z'n naam misschien niet, je hebt de stem van Saïd Boumazoughe waarschijnlijk wel al gehoord. Hij rapt namelijk samen met zijn collectief SLM in de monsterhit Ewa Ja.

Naast SLM is Saïd ook bekend van NoMoBS, daar rapt hij mee onder het pseudoniem 'Eazy Lo'.

Patser

Maar ook wie niet thuis is in de wereld van de Nederlandstalige rapmuziek kan Saïd Boumazoughe al eens gezien hebben. Hij speelde namelijk mee in de razend populaire film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, Patser. Saïd Boumazoughe speelde in die film de rol van Volt, een van de vrienden van Adamo (Matteo Simoni).

Zijn rol in Patser heeft hem het meeste bekendheid gebracht, maar Saïd staat ook geregeld op de planken van het theater. Zo maakt hij deel uit van het theatergezelschap De Roovers.

Saïd is een van de 32 kandidaten die een poging doet om Xavier Taveirne op te volgen als De Slimste Mens ter Wereld.

Lees meer