Hieruit ken je Liesa Naert van 'De Slimste Mens Ter Wereld'

Liesa Naert is misschien niet de bekendste naam in deze lichting van 'De Slimste Mens Ter Wereld', maar toch ken je de Vlaamse actrice. Ze zat in enkele Vlaamse series en je kent haar zeker door haar rollen in 'Willy's en Marjetten'. Pardon? We zetten het even voor jou op een rijtje.

Liesa Naert, het is een naam die geen belletje doet rinkelen en toch ken je dit Vlaamse supertalent. Naert is is namelijk te zien in een pak bekende reeksen. Zo ken je haar als Inge, de zus van de door kanker getroffen Tristan in Gevoel voor Tumor. Maar daarvoor had Liesa al een heel palmares verzameld.

Quiz Me Quick

Zo kennen fictiekijkers haar van De Zonen van Van As, waar ze boekhoudster Gitte speelt. Hetzelfde jaar kon je haar bekijken in Quiz Me Quick, als kapster Cynthia Moons. Het jaar daarop zag je haar in Connie en Clyde en Eigen Kweek. Genoeg fictie om een hele boekenplank mee te vullen, maar daar laat ze het niet bij.

Want ja, Liesa Naerts echte doorbraak komt er al in 2006, zes jaar voor De Zonen van Van As. Je herkent haar namelijk als Saskia, de bruid uit die ene epische sketch uit Willy's en Marjetten. Daar mocht ze voor het eerst samenwerken met een paar van de Neveneffecten en daar is dat verhaal alvast niet gestopt.

De beste quotes uit Willy's en Marjetten vind je hier!

De Ideale Wereld

Want ja, in 2018 zie je haar regelmatig in De Ideale Wereld, het satirische nieuwsprogramma voor wie een deftig gevoel voor humor heeft en van absurditeiten een levensstijl maakte.

Maakt Liesa veel kans om De Slimste Mens Ter Wereld te winnen? Moeilijk om in te schatten: ze mocht eerder al eens deelnemen, in 2007. Toen vloog ze er na één deelname uit, maar ze heeft dus wel spelervaring. Misschien blijkt ze wel een tactische speler te zijn, en mept zij zo Julie Colpaert uit de competitie.

Lees meer