Wie is Guy T'Sjoen? De topdokter in 'De Slimste Mens ter Wereld'

Guy T'Sjoen is een van de meest veelbelovende deelnemers aan 'De Slimste Mens ter Wereld' dit seizoen. T'Sjoen is waarschijnlijk de deelnemer met het hoogste diploma, maar helpt dat je ook verder in de televisiequiz?

Guy T'Sjoen is een van de deelnemers aan dit seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. We kennen hem als arts uit het programma Topdokters, maar uit de geschiedenis blijkt dat dat geen garantie is op een vlekkeloze deelname aan De Slimste Mens ter Wereld.

Topdokters

Guy T'Sjoen was een van de dokters die gevolgd werd in het laatste seizoen van het VIER-programma Topdokters. T'Sjoen is diensthoofd van de dienst Endocrinologie (alles over hormonen) en stofwisselingsziekten in het Universitair Ziekenhuis van Gent. Daarnaast is hij in datzelfde ziekenhuis ook hoofd van het Centrum voor Seksuologie en Gender en hoofd van de mannenkliniek.

Een drukbezet man dus, die toch nog een plekje vond in zijn agenda om deel te nemen aan De Slimste Mens ter Wereld.

'Onder de gordel'

Guy T'Sjoen heeft ook een boek geschreven, getiteld 'Onder de gordel'. Daarin schrijft hij over zijn ervaringen in de zogenaamde mannenkliniek. Daar kunnen mannen terecht met verschillende klachten, zoals erectiestoornissen, een verminderd seksueel verlangen, maar ook zaken als beperkte vruchtbaarheid. Alle zaken die zich afspelen onder de gordel bij mannen dus.

In het boek legt T'Sjoen de vaakst voorkomende klachten bij mannen uit en geeft hij tips om zo lang mogelijk seksueel gezond te blijven. Hier vind je al enkele van de tips uit het boek.

De vloek van de topdokter

Topdokters zijn natuurlijk enorm verstandig, maar in De Slimste Mens ter Wereld brengen ze het er nooit echt goed vanaf. Topdokters Piet Hoebeke en Chris Van Der Linden gingen hem al voor. Maar daarbij is er een opmerkelijke gelijkenis.

Kinderuroloog Piet Hoebeke wist het vier afleveringen vol te houden in De Slimste Mens ter Wereld. Hij moest uiteindelijk het onderspit delven in de finale tegen Tom Waes. Voor neuroloog Chris van der Linden werd in zijn eerste aflevering uit het spel gekegeld door Gilles Van Bouwel. Het lijkt dus wel de vloek van de topdokter om snel uit De Slimste Mens ter Wereld te liggen, maar wel tegen de uiteindelijke eindwinnaar. Wij zijn alvast benieuwd hoe Guy T'Sjoen het er vanaf zal brengen.

Lees meer