Dit zijn de acht beste scènes uit Harry Potter (volgens de regisseurs van de films)

Jij hebt de hele Harry Potter-reeks natuurlijk al acht keer bekeken en kent je favoriete scènes. Maar ken je ook de beste momenten volgens de mensen die films gemaakt hebben? Entertainment Weekly stelde die vraag aan de regisseur van elke film. Ben jij het eens? 

1. Harry Potter and the Philosopher's Stone (Chris Columbus)

 
Chris Columbus z'n favoriete scène: de eerste avond in Hogwarts. Wat deze scène volgens Columbus bijzonder maakte, is dat ze volledig zonder CGI gefilmd is. Daarbij is Hogwarts natuurlijk Harry Potters echte thuis en een waarlijk magische plek. De kaarsjes, die manueel aan het plafond gemonteerd waren, vielen na de eerste take echter allemaal naar beneden. Toen in de montagekamer bleek dat de scène meteen perfect gefilmd was, kreeg Columbus naar eigen zeggen kippenvel.

2. Harry Potter and the Chamber of Secrets (Chris Columbus)

 
Het moment dat Harry voor het eerst de Chamber of Secrets binnenwandelt, is Columbus z'n favoriete moment uit de tweede film. Opnieuw werd de set helemaal zonder CGI opgebouwd. "De grootte van die set blies me helemaal van m'n sokken", zegt hij aan Entertainment Weekly.

3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Alfonso Cúaron)

 
Alfonso Cúaron nam het roer over voor Prisoner of Azkaban. Zijn favoriete scène is diegene waarbij de waarheid over Peter Pettigrew naar boven komt. De regisseur liet optekenen dat het samenspel van alle personages hier, Remus Lupin, Peter Pettigrew, Snape en Sirius Black, samen met het trio, deze scène in een gouden moment veranderde.

4. Harry Potter and the Goblet of Fire (David Heyman)

 
Volgens regisseur David Heyman, die Harry Potter and the Goblet of Fire regisseerde, is de tweede taak zijn favoriete scène in de hele film. Dat is deels omdat die heel moeilijk op te nemen was: Daniël Radcliffe moest ook echt onder water duiken. "We hebben alles geprobeerd, maar uiteindelijk zag het er allemaal vals uit." De scène is uiteindelijk best goed gelukt, nee?

5. Harry Potter and the Order of the Phoenix (David Yates)

 
David Yates wou in zijn eerste van vier (!) Harry Potter-films het gevaar dat Voldemort stelt, ook in de dreuzelwereld plaatsen. Daarom houdt hij het meest van de dementoraanvalscène in Harry Potter and the Order of the Phoenix. Die zorgt er namelijk voor dat je ook als dreuzel je betrokken gaat voelen en de donkere voetgangerstunnel zet volgens Yates prima de scène voor de rest van de film.

6. Harry Potter and the Half-Blood Prince (David Yates)

 
Is er een triestiger moment dan Dumbledore's dood in Harry Potter and the Half-Blood Prince? Volgens David Yates niet. Daarom is zijn favoriete scène in de film diegene waarbij we afscheid nemen van het schoolhoofd. Zeker het moment waarbij alle leerkrachten en leerlingen hun toverstaf opheffen om Dumbledore te gedenken, vindt hij machtig. Wij zijn het er mee eens. Lumos.

7. Harry Potter and the Deathly Hallows Part One (David Yates)

 
Tja, Polyjuice Potion is nog steeds iets dat dreuzels niet kunnen gebruiken, dus moest Daniël Radcliffe zich voor deze scène een aantal keer verkleden. Dikke fun, volgens David Yates, en daarom is deze scène uit Harry Potter and the Deathly Hallows Part One de leukste scène uit de film.

7. Harry Potter and the Deathly Hallows Part Two (David Yates)

 

"Het moment dat Hermione even met haar hoofd knikt, helemaal op het einde van de slag om Hogwarts, dat is het moment dat ze hun vreemde jeugd definitief afsluiten", zegt David Yates over zijn favoriete scène uit Deathly Hallow Part Two. Toegegeven: het is een mooi moment. Misschien zelfs beter dan de epiloog. Sorry J.K. Rowling. Not over it.

Zelf een favoriet moment kiezen? Check nu alle films voor een prijsje hier!

Lees meer