Iconische film 'Clueless' krijgt een remake

'Clueless' krijgt een remake! De cultfilm uit 1995 met onder andere Alicia Silverstone, Paul Rudd, Brecklin Meyer en Brittany Murphy zal in een 2018-jasje gegooid worden. Daarvoor werden alvast nieuwe schrijvers aangeworven en die zijn niet van de minste.

As if, Clueless krijgt een remake! De high school film uit de jaren 90 groeide uit tot een echte cultklassieker, en daar zal nu ook de nieuwe jeugd van kunnen meegenieten. Of we de iconische geruite pakjes terug zullen zien, is niet duidelijk. Maar wij zouden daar alvast niets op tegen hebben.

Clueless

Clueless vertelt het verhaal van Cher Horowitz (Alicia Silverstone), de miss popular van de school. Ze neemt nieuwkomer Tai (Brittany Murphy) onder haar vleugels en probeert haar samen met haar beste vriendin Dionne (Stacey Dash) net zo populair te maken als zichzelf.

Maar dat pakt lelijk uit, want Tai wordt uiteindelijk populairder dan Cher, en daar kan Cher zich natuurlijk niet zomaar bij neerleggen. Bovendien duikt ook Chers ex-stiefbroer Josh (Paul Rudd) op, voor wie ze gevoelens krijgt.

Je hoort het al, een typische teenage high school film. Het werd een gigantisch succes en de quote "As if!" uit de film werd een heuse rage die door alle tieners in de jaren 90 gebruikt werd. Maar ook nu is de film nog steeds gekend en geliefd bij velen. Zo zochten Iggy Azalea en Charlie XCX voor de clip van Fancy de mosterd bij de film uit de nineties. En nu volgt er dus ook een volledige remake en kunnen we Clueless gaan bekijken op het grote scherm.

Makers

Over de remake is nog niet veel geweten. Enkel dat hij opnieuw gemaakt zal worden door Paramount Pictures, dat dus ook verantwoordelijk was voor de originele film. Dat de opvolger trouw zal blijven aan de originele film, lijkt dus wel duidelijk.

Verder is al bekend dat de film geproduced zal worden door Tracy Oliver, die vorig jaar de film Girls Trip verzorgde. Het script zal geleverd worden door Marquita Robinson, die ook Netflix-reeks GLOW schreef. Het team is dus thuis in de meisjesfilms en Clueless lijkt hen dus op het lijf geschreven.

Bekijk hier nog eens de trailer van de originele Clueless:

 

Wanneer de remake zal uitkomen, is nog niet geweten, maar niets houdt je tegen om de originele film nog eens te bekijken.

© Giphy

Lees meer