Van aperitief tot dessert, welk gerecht past bij welke bubbels?

"Kom snel broeders, ik drink sterren", zei de monnik Dom Pérignon toen hij voor het eerst zijn zelfgebrouwen elixir proefde. Breng die smaaksensatie nu ook aan tafel met bubbels die perfect passen bij je gerecht, dessert of aperitiefhapje. Ontdek hier welke je bij welk gerecht kan serveren:

1. Een foie gras met vijgen en de cuvée Sélection rosé van Bernard-Massard

© iStock

Zin om eens een andere zoete wijn te schenken? Kies dan voor deze sprankelende rosé waarvan de fruitige aroma's subtiel mengen met de vijgen. Zo komt de fijne smaak van de foie gras beter tot uiting.

2. Een ijskoude Vacherin-kaas met frambozen, pistachenoten en muntblaadjes laten je extra genieten van de Rosé Nice demi-sec van Bernard-Massard

© iStock

De toetsen van framboos gaan perfect bij dit frisse en fruitige dessert.

3. Bruschetta's met ricotta en gegrilde peper als aperitief met de cuvée Sélection demi-sec

© iStock

De fijne bubbels van de Sélection demi-sec van Bernard-Massard zijn ideaal als aperitief en perfect te combineren met licht gesuikerde desserten of fruit.

4. Een kalfsfilet om te ontdekken met de cuvée Écusson rosé

© iStock

De smaak van de filet mignon begeleid door de frisse aroma's van rood fruit en de robuustheid van deze bekroonde bubbels van Bernard-Massard ... Wat een verrassing voor je gasten!

5. Tilapiafilet met venkel en pompelmoes gaat prachtig samen met de cuvée Écusson brut van Bernard-Massard

© iStock

De aroma's van citrus, amandelen en peer in de Écusson gecombineerd met de boterachtige smaak van de vis vormen de perfecte combinatie van zout en zoet.

6. Een tempura van zeevruchten en groenten om de cuvée Chardonnay aan te vullen

© iStock

De finesse van de Chardonnay van Bernard-Massard past ook perfect bij een frisse salade of hoofdgerecht. Hier gaat de frisheid van de tempura perfect bij de luchtigheid van de elegante Chardonnay.

7. Parmaham met witte perziken ... met de Rosé Nice uiteraard

© iStock

Laat je bij het aperitief verrassen door de goddelijke combinatie van witte perzik en parmaham. De heerlijke bubbels van de Rosé Nice van Bernard-Massard zorgen voor een frisse toets bij dit voorgerechtje. Om de sterren te drinken en de zon op te eten ...

En dan natuurlijk de bubbels van Bernard-Massard om te feesten! Want waarmee kan je een feestje beter starten dan sterren in je drank? Santé!

Lees meer