Verdwijnt Apu dan toch niet uit 'The Simpsons'?

Verdwijnt Apu uit 'The Simpsons'? Met die vraag lopen we al enkele maanden rond. Afgelopen weekend werd er nog gezegd dat het Indisch personage sowieso verdwijnt na klachten van racisme, maar nu komt 'The Simpsons'-producer weer tussen.

Vorige week beweerde producer en YouTuber Adi Shankar aan de website Indiewire dat ze bij The Simpsons
van plan waren om het personage Apu uit de reeks te schrijven. Hij zei dat hij het nieuws gehoord had van twee mensen die voor de show werken en van een derde persoon die met The Simpsons-oprichter Matt Groening samenwerkt.

Maar The Simpsons-executive producer Al Jean, die al sinds 1989 voor de show werkt, spreekt Shankar nu tegen op Twitter: "Adi Shankar is geen producer van The Simpsons. Ik wens hem het allerbeste, maar hij spreekt niet in naam van de show."

Al Jean wou niet verduidelijken of Apu in de serie blijft of niet.

Documentaire van komiek

Het personage Apu uit The Simpsons ligt al langer onder vuur. De aanleiding was de documentaire The Problem with Apu van de Indisch-Amerikaanse komiek Hari Kondabolu.

Daarin werd in beeld gebracht hoe mensen hem uitlachen naar aanleiding van de stereotypische afbeelding van Apu.

"Apu was de enige Indische vertegenwoordiging op televisie toen ik een kind was", zei Kondabolu vorig jaar nog aan de BBC. "Ik was daar toen dus blij mee. Maar als ik nu naar The Simpsons kijk, voel ik hoe er vroeger met mij gelachen werd op school. Natuurlijk is Apu grappig, maar dat betekent niet dat deze representatie accuraat of juist is."

Lees meer