Hulu haalt de adult animation-jackpot binnen: exclusieve rechten op 'King of the Hill', 'Bob's Burgers', 'Family Guy' en meer

Hulu heeft een enorme slag geslagen op het adult animation-front. De streamingdienst haalde de exclusieve rechten binnen op de cultreeks 'King of the Hill' en breidde z'n deal met 20th Century Fox nog verder uit. Zo verzekerde het ook de exclusieve post-broadcast-rechten op andere top-series zoals 'Bob's Burgers', 'Family Guy', 'American Dad!' en zelfs alle afleveringen van 'Futurama'.

Adult animation is big business geworden. Er werd heel lang neerbuigend gedaan over animatieseries, maar dat lijkt nu toch echt voorbij. Met series als Rick and Morty en BoJack Horseman, maar ook minder bekende reeksen zoals Archer of Big Mouth, lijken vandaag de meest baanbrekende zaken te gebeuren in animatie. Zenders en streamingdiensten zetten er dan ook zwaar op in. En in dat opzicht heeft hulu nu een enorme slag thuisgehaald. Zo versierde het de exclusieve rechten op een van de meest gevierde animatieseries ooit: de cultreeks King of the Hill.

Extensieve catalogus

Maar dat is niet het enige. Zo breidde de streamingdienst ook z'n samenwerking met 20th Century Fox uit. Daarmee haalde het ook de exclusieve post-broadcasting-rechten binnen van een hoop andere animatie-toppers: Bob's Burgers en Family Guy zullen na hun release op Fox enkel nog te zien zijn op hulu, en ook alle afleveringen van The Cleveland Show en Futurama zijn op de streamingdienst beschikbaar.

Daarmee breidt het z'n al extensieve adult animation-catalogus nog verder uit, want hulu beschikt al over South Park, Rick and Morty (dat onlangs z'n eerste Emmy won en uiteraard ook op Netflix te zien is), Robot Chicken, Adventure Time en nog veel meer. Hulu heeft duidelijk door dat adult animation de toekomst is en heeft zich alvast verzekerd van een hele hoop toppers.

Netflix

Het dient daarmee grote concurrent Netflix een zware klap toe. Al lijken die meer in te zetten op eigen animatie. Met, onder andere, BoJack Horseman (waarvan het recent nog een nieuw seizoen aankondigde), Big Mouth, F Is For Family en Castlevania hebben ze dan ook een heel aantal toppers in eigen beheer.

Bekijk hieronder nog eens de iconische intro van King of the Hill:

 

Op Netflix zijn natuurlijk ook een hele hoop adult animation-series te vinden. Kijk hier hoeveel het er tot in onze lijst met 50 beste series op Netflix schopten!

Lees meer