'Devil May Cry' krijgt eigen serie en zal zich in hetzelfde universum afspelen als 'Castlevania'

'Devil May Cry' zal een eigen animatieserie gaan krijgen. De man achter de serie is Adi Shankar, die ook al aan het roer staat van die andere succesvolle game-adaptatie 'Castlevania'. De 'Devil May Cry'-serie "zal 'Castlevania' vervoegen in wat we nu het bootleg multiverse' noemen", stelt Shankar. Hoe dat juist in z'n werk zal gaan, is nog maar de vraag aangezien de twee franchises eigendom zijn van twee verschillende bedrijven. 

Het tweede seizoen van de animatieserie Castlevania bleek een onverhoopt succes. De serie, die is gebaseerd op de gelijknamige videogamefranchise, werd al enorm snel hernieuwd voor een derde seizoen. En van die populariteit maakt producer Adi Shankar nu gebruik om een tweede videogame naar het kleine scherm te brengen. Shankar kondigde namelijk een Devil May Cry-adaptatie aan. Net zoals bij Castlevania zal het gaan om een animatieserie (bekijk hier 17 beste anime-series op Netflix, waaronder ook Castlevania), maar ondanks "aanbiedingen van drie streamingplatformen" heeft de serie voorlopig nog geen thuis.

"Hollywood mag dit niet verkloten"

Shankar gaf in een interview met IGN een wel heel aparte reden achter het binnenhalen van de rechten op de game. "Ik heb de rechten gekocht zodat Hollywood ook dit niet helemaal verkloot." Shankar lijkt hiermee te verwijzen naar een aantal andere Capcom-franchises die verfilmd werden maar de games allerminst eer aan deden, zoals Resident Evil of Monster Hunter.

De Castlevania-producer zal ook gaan meewerken aan het net bekendgemaakte derde seizoen van de serie, en zal dus aan twee game-adaptaties tegelijk werken. Maar zo speciaal is dat niet, want volgens Shankar spelen de twee reeksen zich af in hetzelfde universum. "Devil May Cry zal Castlevania gaan vervoegen in wat we nu het bootleg multiverse noemen."

Eigen multiverse

Hoe dat juist in z'n werk moet gaan, is echter nog onduidelijk. De feel van beide games is dan misschien wel wat gelijkaardig, de games bevinden zich onder twee verschillende daken: Castlevania is eigendom van Konami, maar Devil May Cry is een onderdeel van Capcom. "Laat het speculeren maar beginnen", stelde Shankar daarover. "Je kan er alles in zien wat je wil."

Voor Shankar is een eigen bedacht universum alvast geen primeur. De producer werd vooral bekend door verschillende, vaak heel gewelddadige, kortfilms gebaseerd op Venom, The Punisher, Judge Dredd en de Power Rangers (waarvan hij trouwens de rechten vaak niet had). Al die kortfilms speelden zich volgens Shankar toen ook al af in wat hij z'n "bootleg universe" noemde.

"Castlevania overtrof alle verwachtingen"

Shankar kwam in het interview ook terug op het succes van Castlevania, dat nu al gezien wordt als een van de beste videogame-adaptaties ooit. "Het overtrof alle verwachtingen", bekende Shankar. "Het deed het ontzettend goed. We werden meteen hernieuwd voor een derde seizoen." En dat lag volgens de producer vooral aan de fans. "Zonder de fans zou ik nu geen job hebben."

Bekijk hieronder nog eens de trailer voor dat tweede seizoen van Castlevania:

 

Devil May Cry 5

Devil May Cry blijft natuurlijk ook een videogame, en Capcom kondigde al een vijfde Devil May Cry aan. Die Devil May Cry 5 zal vanaf 8 maart 2019 beschikbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Bekijk hieronder de gameplaytrailer van Devil May Cry 5:

 

Lees meer