Dick Van Dyke kocht Disney om om de bankier te mogen spelen in 'Mary Poppins'

Dick Van Dyke kennen we uiteraard als de schoorsteenveger Bert uit de Disneyfilm 'Mary Poppins', die uitkwam in 1964. Maar hij speelde eigenlijk twee rollen in die film, want naast de schoorsteenveger was hij ook te zien als de oude bankier Mr. Dawes Senior. Al heeft hij om die rol te krijgen meer moeite moeten doen. 

Nu er een nieuwe film van Mary Poppins aan zit te komen, geeft Dick Van Dyke ook meer interviews en daarin deed hij onlangs een opvallende onthulling over een van zijn rollen in de originele film Mary Poppins uit 1964.

De oude banker

Naast de schoorsteenveger Bert speelde Dick Van Dyke in de originele Disneyfilm nog een rol, namelijk die van de oude bankier Mr. Dawes Senior. Hoewel hij in de aftiteling van de film eerst verscheen als Navckid Keyd, werd al snel duidelijk dat het een anagram was van Maar die rol had Dick Van Dyke eigenlijk niet gehad.

Dick wilde deze rol doodgraag spelen en ging daarom smeken bij Disney om hem te krijgen. In een interview met ABC legde hij uit wat hij daar uiteindelijk voor moest doen. "Ik moest naar Walt (Disney red.) gaan en hem vragen voor de rol", onthulde Dick Van Dyke nu. "Ik wilde het gratis doen, maar uiteindelijk moest ik hem 4.000 dollar geven om de rol te spelen." Maar daar heeft hij geen seconde spijt van gehad. "Ik zou het zo opnieuw doen."

Mary Poppins Returns

En hij zal het ook opnieuw kunnen doen. Want Dick Van Dyke, die ondertussen 93 jaar oud is, zal ook in de nieuwe film van Mary Poppins, getiteld Mary Poppins Returns, te zien zijn als een bankier. Maar deze keer zal hij de zoon spelen van de bankier die hij in 1964 speelde.

Ook deze keer is hij weer laaiend enthousiast. "Toen ik hoorde dat er een nieuwe film kwam, was mijn eerste reactie: 'Mag ik erin meespelen?"'. Deze keer hoefde hij daarvoor geen geld over de balk te gooien en was Disney meteen gewonnen voor dat idee.

Bekijk hier het interview met Dick Van Dyke:

Mary Poppins Returns verschijnt op 19 december, maar hier kan je het origineel (met dubbele portie Dick Van Dyke) vinden.

Lees meer