Verdwijnt dit personage binnenkort uit 'Thuis'?

Het volgende personage dat 'Thuis' zal verlaten kan weleens goed Steven zijn. En dat mag natuurlijk niet als een verrassing komen. Steven lijdt namelijk aan de dodelijke ziekte ALS en hij takelt zienderogen af. In een openhartig interview met Radio 2 vertelde acteur Ben Van Ostade over zijn eigen ervaringen met de ziekte.

Kijkers van Thuis zullen het ook al wel gezien hebben: het gaat steeds slechter met Steven. Hij lijdt aan ALS en daardoor is zijn levensduur sterk ingekort. In een interview met Radio 2 spreekt acteur Ben Van Ostade over de toekomst van zijn personage.

ALS

Steven, het personage van Ben Van Ostade lijdt aan ALS, een dodelijke ziekte. Het is sowieso al moeilijk om een persoon met zo'n ernstige ziekte te vertolken. Maar voor Ben Van Ostade is het extra persoonlijk.

De beste vriend van Ben Van Ostade, Carl Ridders, overleed namelijk aan de gevolgen van ALS. "Ik was eigenlijk bij Thuis ingestapt met een andere verhaallijn toen ik te horen kreeg dat ze de diagnose ALS in het verhaal zouden schrijven. Dat was wel even slikken", laat Ben Van Ostade weten aan Radio 2. "In het begin vermoedde ik zelfs een soort van complot, maar het bleek puur toeval. Ik ben dan uiteindelijk voor Carl zijn foto gaan staan en om zijn raad gevraagd. Ik geloof dat ik uiteindelijk toch zijn zegen heb gekregen."

Noodlot

Ben Van Ostade weet dus als geen ander wat de gevolgen van ALS zijn en weet ook zelf dat het noodlot staat te wachten voor zijn personage. "Het is zeker dat het einde van Steven er zit aan te komen. ALS-patiënten krijgen met hun diagnose vaak te horen dat ze nog geen drie jaar meer te leven hebben, dat moet de serie natuurlijk respecteren."

Of Steven eerder voor euthanasie zal kiezen, mag Ben Van Ostade nog niet verklappen. Maar dat Steven z'n einde gepland staat in de reeks, dat lijkt vast te staan. Al kan het natuurlijk wel dat hij nog enkele jaren te zien zal zijn.

Het is dan natuurlijk ook nog de vraag wat er gaat gebeuren met Kobe, de zoon van Steven die net als hem lijdt aan ALS. Als Thuis trouw blijft aan die diagnose, zal ook hij binnen dit en drie jaar de reeks moeten verlaten.

Lees meer