Je kan dit Italiaanse kasteel huren voor minder dan honderd euro

Geen zin in een traditionele Kerstmis maar heb je sowieso een grote groep mensen te gast? Wat dacht je dan van een gigantisch Italiaans kasteel mét spook als vernieuwing op je kersttraditie? Geen geld? Geen probleem, dit Italiaanse kasteel staat te huur voor nauwelijks honderd euro.

Een kerst met familie en vrienden is natuurlijk ideaal, maar dat wil zeggen dat er altijd iemand is die de Chinese vrijwilliger moet zijn en het boeltje mag organiseren. Heb je daar dit jaar geen zin in? Huur dan gewoon een massief kasteel in Italië. Voor het geld moet je het niet laten: een kleine honderd euro en je hebt je locatie vastgelegd. Geen honderd euro, daar kan je niet voor sukkelen.

Uitstapje? Ga naar het pizza, pasta en wijnfestijn!

Wat krijg je ervoor? Een kasteel in de Abruzzo-regio, het centrum van Italië. Het kasteel is gelegen op een bergtop, 't is dus niet evident om er te geraken, maar eens je er bent, wil je waarschijnlijk toch niet meer weg. Momenteel kan je het gewoon bezoeken voor zo'n drie euro per keer, maar het staat ook op een andere manier open voor het publiek.

Heel goedkoop

Het kasteel in Chiti is namelijk ook te huur voor je trouwfeesten, communies, babyborrels en extravagantere kerstfeestjes. Voor wie een unieke locatie zoekt: dit lijkt ons wel the place to be. De burgemeester van het dorpje wil door het openzetten van het kasteel ervoor zorgen dat er wat meer volk naar Chiti komt. Het dorpje loopt namelijk leeg.

Het kan nog beter: Italië heeft ook al kastelen gewoon weggegeven.

En dus kan je voor deze extreme lage prijs, honderd dollar of zo'n tachtig euro, het hele kasteel afhuren. Met één ding moet je wel rekening houden: volgens de burgemeester is het kasteel behekst. Tja, is dat een voordeel of een nadeel, dat hangt wat af van je feestthema, denken we dan.

Trouwen in Italië?

Wat is er allemaal aanwezig in het kasteel? Natuurlijk een aantal ruime kamers om te eten en te dansen, maar ook een torenkamer voor iets intiemere recepties en dergelijke. Er zijn ook kerkers en martelkamers voor de meer innoverende partyplanners, we laten het volledig aan jullie verbeelding over.

Je kan in Italië ook huizen kopen voor een euro!

Er is natuurlijk ook een trouwkapel aanwezig voor wie er in de echt wil treden, waarschijnlijk kan je er ook nog wel voor een paar euro een lokale pastoor bijkrijgen. Let op: de Italiaanse administratie kan al eens z'n eigen tempo hebben, wie er graag trouwt, plant dit feestje dan best goed op voorhand. Je kan het kasteel trouwens ook enkel te voet bereiken. Enig voordeel: je privacy is wel honderd procent gegarandeerd.

En kijk naar dat zicht.

Prachtig, toch?

Lees meer