Startdatum nieuw seizoen 'Reizen Waes' bekend: avontuur binnen Europese grenzen

Het vierde seizoen van 'Reizen Waes' gaat van start op 16 december. Tom Waes blijft binnen de grenzen van Europa en toont dat er ook vlakbij huis verrassende ontdekkingen te doen zijn. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt VRT NU vandaag ook Tom zijn top 5 van favoriete bestemmingen uit de voorbije drie reeksen beschikbaar. Verwacht later nog een interview met Tom Waes over het nieuwe seizoen.

In de eerste aflevering trekt Tom Waes naar Spanje. Hij laat de populaire costa’s en cultuursteden naast zich en gaat naar het dorpje Piornal, waar ze elk jaar één ‘uitverkoren’ inwoner bekogelen met maar liefst 20.000 kilo rapen.

Op het eiland Isle of Man is hij getuige van de gevaarlijkste motorrace ter wereld.

Hij maakt ook een tocht van 1.000 kilometer dwars door Polen, een land niet zo ver hier vandaan dat hem compleet onbekend is.

Twintig jaar na het vredesakkoord in Noord-Ierland ondervindt hij dat de spanningen tussen katholieken en protestanten in het hippe en toeristische Belfast nog altijd springlevend zijn.

(Tom Waes maakte begin dit jaar het beste WK-lied.)

(Gevaarlijke) uithoeken

Tom zoekt ook de uithoeken van Europa op. In IJsland bezoekt hij een dorpje dat acht maanden per jaar is afgesloten van de buitenwereld.

In Groenland gaat hij zich onderdompelen in de prachtige cultuur van de Inuit, maar hij wordt er ook geconfronteerd met de omstreden zeehondenjacht.

In het Euraziatische Azerbeidzjan zoekt hij uit of de ambitie om er vijf miljoen toeristen te ontvangen terecht is.

En tot slot maakt hij in een dubbelaflevering een roadtrip door het gigantische Oekraïne, een land dat nog altijd in oorlog leeft.

(In ons laatste interview met Tom Waes had hij dit te zeggen over een vierde seizoen.)

16 december

In totaal mogen we dus negen afleveringen verwachten. De nieuwe reeks gaat van start op zondag 16 december op Eén en VRT NU rond half 9 's avonds.

Reizen Waes is één van de populairste televisieprogramma’s in Vlaanderen. Het derde seizoen haalde vorig jaar gemiddeld 1.721.000 kijkers en een marktaandeel van 58,8 procent.

(Tom Waes speelt ook mee in een reeks die zowel op Netflix als op één verschijnt.)

Top 5 uit vorige reeksen

In de aanloop van de lancering van de nieuwe reeks maakt VRT NU Tom zijn top 5 van favoriete bestemmingen uit de voorbije drie reeksen beschikbaar. Het gaat om Turkmenistan, Noord-Korea, Spitsbergen, Bangladesh en de dubbelaflevering over Alaska. Die afleveringen zijn beschikbaar vanaf 29 november.

(Reizen Waes werd in 2015 verkozen tot beste Vlaamse programma door Nederlandstaligen in het buitenland.)

De trailer van Reizen Waes Europa:

Lees meer