'Big Little Lies' krijgt waarschijnlijk geen derde seizoen

Het tweede seizoen van 'Big Little Lies' zal waarschijnlijk ook meteen het laatste zijn. Dat liet actrice Nicole Kidman weten in een interview met Variety. Het zou te moeilijk zijn om de sterrencast nog een derde keer samen te krijgen, waardoor ze denkt dat het bij twee seizoenen zal blijven.

De HBO-reeks Big Little Lies werd al meteen een enorm succes. Daarvoor kon het rekenen op een absolute sterrencast met namen als Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz en Alexander Skarsgård. Maar die sterrencast kan er nu voor zorgen dat er geen derde seizoen zal volgen.

Nicole Kidman

In een interview met Variety kreeg Nicole Kidman de vraag of er een derde seizoen van Big Little Lies zal komen. Daarop kon ze geen duidelijk antwoord geven, maar de actrice lijkt toch te vermoeden van niet. En daar zit de drukke agenda van de cast voor iets tussen.

"Ik denk dat het moeilijk wordt om de groep opnieuw samen te krijgen voor een derde seizoen", liet de actrice weten. "Maar we zouden het wel graag doen." Met een sterrencast, waaraan voor het tweede seizoen ook Meryl Streep werd toegevoegd, is het natuurlijk geen sinecure om alle agenda's op hetzelfde moment vrij te krijgen. Dus wij hopen stiekem dat de acteurs vanaf nu dan geen andere rollen meer te pakken krijgen.

Bang van Meryl Streep

Hoewel Nicole Kidman zelf een gerenommeerde actrice is, was het ook voor haar intimiderend om samen te spelen met Meryl Streep. Meryl besloot mee te spelen in de reeks op de dag dat Big Little Lies de Golden Globe voor Beste Miniserie.

Op die avond kregen Nicole Kidman en Reese Witherspoon een mailtje van Meryl Streep. Daarin stond te lezen: "Ik neem aan dat ik nu wel moet meedoen." Nicole en Reese waren compleet in shock. "Ze had niet eens het script gelezen", legt Nicole Kidman uit. "Dat is hoe hard ze ons wilde steunen." Maar de komst van Meryl Streep zorgde er dus voor dat Nicole Kidman zich geïntimideerd voelde op de set. Ze speelt namelijk de schoondochter van Meryl Streep, dus hebben de twee veel scènes samen. "Ik was doodsbang", zegt ze. "Je speelt samen met de grootste. Ik ben sowieso al nerveus, maar als je naast haar speelt dan wil je echt niet dat ze denkt 'Wie is die amateur?'"

Het tweede seizoen was al twijfelachtig aangezien de reeks gebaseerd is op het boek van Liane Moriarty, dat na een seizoen uitverteld was. Maar wie hoopte op een derde seizoen, kan dus misschien van een kale reis terugkomen.

Lees meer