'God of War' verslaat 'Red Dead Redemption 2' op de Game Awards 2018

'God of War' en 'Red Dead Redemption 2' hebben zowat alle grote prijzen weggekaapt op de Game Awards 2018. 'God of War' ging wel met dé hoofdprijs 'Game of the Year' lopen. 'Red Dead Redemption 2' werd vooral gelauwerd omwille van het verhaal, de muziek en de stemacteurs. Uiteraard viel ook 'Fortnite' in de prijzen. Epic Games mocht met de titel van 'Best Multiplayer Game' en 'Best Ongoing Game' naar huis. 

Laten we eerlijk zijn, het ging gisterenavond voor de grote prijzen op de Game Awards maar tussen twee games: Red Dead Redemption 2 en God of War. En Red Dead Redemption 2 heeft, toch ietwat onverwacht, het onderspit moeten delven, want God of War werd gekroond tot 'Game of the Year'. De vierde God of War ging ook lopen met de titels van 'Best Game Direction' en 'Best Action/Adventure Game'.

Red Dead Redemption 2 en Fortnite domineren

De belangrijkste prijzen waren dus voor God of War. Al mocht ook Rockstar een hoop beeldjes mee naar huis nemen. Red Dead Redemption 2 (lees hier onze uitgebreide review: 'is het de beste game ooit?') kreeg vooral prijzen voor de verhaallijn, sfeer en uitwerking van de game: 'Best Narrative', 'Best Score/Music', 'Best Audio Design' en Roger Clark mocht ook de prijs voor 'Best Performance' meenemen voor z'n iconische Arthur Morgan.

God of War haalt het dus onverwacht van de westerngame, maar in de andere categorieën waren het de verwachte namen die triomfeerden. Fortnite kon uiteraard niet ontbreken op de Game Awards (hier vind je alles dat je moet weten dat game). Epic Games mocht voor Fortnite de titels van 'Best Ongoing Game' en 'Best Multiplayer Game' in ontvangst nemen. Ook Ninja, de bekende Fortnite-gamer, viel in de prijzen. Hij kreeg de titel van 'Content Creator of the Year' overhandigd.

Monster Hunter: World kroonde zich tot 'Best Role-Playing Game', Dragon Ball FighterZ ging verdiend met 'Best Fighting' lopen (hier vind je onze review: 'Dragon Ball FighterZ geeft de reeks eindelijk de game dat het verdient') en Forza Horizon 4 haalde het van NBA 2K19 voor 'Best Sports/Racing' (lees hier onze Forza Horizon 4-review: 'er is geen betere race-game momenteel') .

Nieuwe trailers

Maar de Game Awards zijn niet alleen een event waar games worden gelauwerd, er worden gewoontegetrouw ook altijd nieuwe games aangekondigd en langverwachte trailers getoond. En dat was ook dit jaar niet anders. Zo lanceerde indie darling Supergiant Games Hades, kregen we, onder andere, de sequel van Far Cry 5 te zien, Marvel Ultimate Alliance 3:; The Black Order wordt de nieuwe Marvel exclusive voor Switch, werd de nieuwe Mortal Kombat aangekondigd en er was ook Fortnite-nieuws! Maar er was uiteraard nog veel meer. Bekijk alle aankondigingen, trailers en teasers hieronder.

Sayonara Wild Hearts

 

Journey to the Savage Planet

 

The Stanley Parable: Ultra Deluxe

 

Among Trees

 

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

 

Far Cry New Dawn

 

Hades

 

Ancestors: The Humankind Odyssey

 

Scavengers

 

Anthem

 

Crash Team Racing Nitro-Fueled

 

The Outer Worlds

 

Dauntless

 

The Last Campfire

 

PUBG - Official Vikendi Snow Map

 

Ashen

 

Crackdown 3

 

Dragon Age

 

The Pathless

 

Stranger Things 3: The Game

 

Psychonauts 2

 

Mortal Kombat 11

 

Dead By Daylight

 

Rage 2

 

Fortnite - The Block

 

Super Smash Bros. Ultimate

 

Survived By

 

Devil May Cry 5

 

Rocket League - McLaren 570S Car Pack

 

Lees meer