Zes doden na chaos in Italiaanse discotheek

In de Italiaanse discotheek 'Lanterna Azzurra' zijn zes mensen om het leven gekomen tijdens een concert. Er brak paniek uit nadat er een irriterende stof in de lucht gespoten werd. Daardoor wilden mensen snel naar buiten en in de chaos die daarbij ontstond, vielen zes doden en tientallen gewonden.

Het incident vond plaats in de discotheek Lanterna Azzurra in Corinaldo aan de Adriatische kust in Italië. Dit is een populaire dancing die zeker op vrijdagavond afgeladen vol zit. Op het moment van de feiten was er extra veel volk aanwezig voor het optreden van de populaire Italiaanse rapper Sfera Ebbasta. In totaal zou er zo'n duizend man aanwezig zijn geweest in de discotheek op het moment van de feiten.

Irriterende stof

Getuigen verklaren dat het zou gaan om een irriterende stof, waarschijnlijk traangas, die verspreid werd over de dansvloer. Mensen kregen hier last van en wilden zo snel mogelijk naar buiten. Daarbij ontstond er paniek.

Volgens sommige aanwezigen zouden de nooduitgangen gesloten zijn waardoor er mensen door de massa vertrappeld werden. Bij de zes dodelijke slachtoffers zijn vijf minderjarigen en een moeder die met haar dochter naar het concert kwam. Verder vielen er ook tientallen gewonden, waarvan 12 er ernstig aan toe zijn.

De Italiaanse hulpdiensten deelden deze foto's op Twitter: