Down The Rabbit Hole festival dropt eerste reeks indrukwekkende namen

Down The Rabbit Hole in het Nederlandse Beuningen groeide de afgelopen jaren uit van een klein en onbekend festival tot een grote naam in het festivallandschap. Jaar na jaar weet het festival grotere namen te strikken en de eerste namen voor 2019 zijn alvast indrukwekkend.

Down The Rabbit Hole vindt volgend jaar plaats van 5 tot 7 juli in het domein Groene Heuvels in het Nederlandse Beuningen. Het is nog maar de zesde editie van het festival en in die korte tijd wist het al uit te groeien tot een van de grootste festivals van onze noorderburen.

Eerste namen

Vandaag gooide het festival de eerste reeks namen online en daar zaten enkele indrukwekkende namen tussen. De eerste grote naam is Editors, de Britse groep rond Tom Smith. De band is kind aan huis bij het Belgische festival Rock Werchter, maar is dus ook op dit kleinere festival in Nederland te zien. De tweede headliner is Underworld. Dit is ook meteen de eerste dance-naam die met z'n house- en technobeats de weide zal doen dansen. Vervolgens zakt ook Thom Yorke af naar Beuningen. De zanger van Radiohead doet het nu al een tijdje solo en doet dat meesterlijk.

Ook Foals, Robyn, Skepta, Beirut, Aurora, Vampire Weekend en de huisband van Jimmy Fallon, The Roots, kunnen gezien worden als grote namen. Maar Down The Rabbit Hole is vooral ook een festival dat beloftevol talent de kans wil geven om voor een groot publiek op te treden, dus is het ook zeker de moeite om eens te kijken naar de kleinere namen. Zo prijken tussen de reeks kleine namen onder andere de IJslander Ólafur Arnalds, Nieuw-Zeelander Jordan Rakei en jazzmuzikant Kamasi Washington. Arnalds is een pure IJslandse muzikant die onder andere de soundtrack voor de reeks Broadchurch verzorgde. Jordan Rakei is een opkomend talent uit Nieuw-Zeeland, hij gebruikt invloeden van jazz, trip hop en soul om tot een unieke mix te komen. De moeite waard. Een laatste aanrader is Kamasi Washington, de man die jazz opnieuw toegankelijk maakt. Heb je het gevoel dat jazz niet echt je ding is? Dan kan Kamasi je misschien wel op andere gedachten zetten.

De rest van de namen zijn: David August, Khruangbin, Maribou State, Parquet Courts, SOFI TUKKER, Agar Agar, Amber Arcades, Donny Benet, Frank Carter & The Rattlesnakes, Henge, Low, Nona, Rolling Blackouts Coastal Fever, slowthai en The Comet is Coming.

Lees meer