In 'Miracle Workers' speelt Daniel Radcliffe een echte, overwerkte engel: hier zijn de beelden

Daniel Radcliffe heeft al heel wat bijzondere rollen op zijn cv, van 'Harry Potter' tot 'Horns', maar met 'Miracle Workers' voegt hij toch nog een specialleke toe aan de lijst. Hij speelt een engel (ja, een engel) die de job van God (Steve Buscemi) moet overnemen nadat die zowat op sabattical gaat. 

Ooit het gevoel gehad dat, hoe vaak je ook bidt, er maar geen antwoord komt? Dat is, volgens Miracle Workers, omdat God echt gewoon klaar is. Dat is het scenario waar Daniel Radcliffe mee geconfronteerd wordt. Als chef-Engel in de afdeling 'vervulde wensen' van Heaven Inc., het bedrijf waar God de plak zwaait, moet hij de boel overnemen als die laatste in een soort midlifecrisis terechtkomt.

God in midlifecrisis, Harry Potter to the rescue

God, Steve Buscemi, blijkt volgens de trailer al jaren niet zo blij meer met de aandacht die hij krijgt vanop Aarde. Dus doet hij wat elke verantwoordelijke godheid zou doen: hij gooit de handdoek in de ring, stort zichzelf en zijn bedrijf in een crisis en gaat een Chinees restaurant openen. Klein detail: hij wil ook wel de aarde opblazen.

Maar de Engel Craig, Radcliffe dus, wil die aarde redden. Hij probeert al jaren, met veel te weinig personeel, om de wensen van alle mensen uit te laten komen. Nu God een reorganisatie plant, is zijn job in gevaar, dus roept hij hulp in. Samen willen ze zo snel mogelijk zo veel mogelijk wensen laten uitkomen, zodat mensen God weer leren appreciëren en ze hem van gedachten doen veranderen.

Kijk hier naar de heerlijke trailer van Miracle Workers

 

Klinkt het absurd genoeg? Als wij naar de trailer kijken van Miracle Workers, krijgen we eigenlijk best wel zin in deze reeks, die in februari in de Verenigde Staten uitkomt. Een vleugje The Good Place, meets The Office met Daniel Radcliffe? Hij ziet er behoorlijk grappig uit.

Gebaseerd op een boek

De premisse is overigens niet speciaal voor tv gemaakt. Miracle Workers is namelijk gebaseerd op het boek What in Gods Name van Simon Rich. Rich was de jongste schrijver bij SNL ooit, werkte bij Pixar en zijn eerste boek The Last Girlfriend werd ook al een tv-reeks. Die heette Man Seeking Woman en liep drie seizoenen.

Na een tovenaar speelt Daniel Radcliffe dus een rasechte, ietsjes overwerkte maar goedbedoelende engel. En dat na z'n rol als quasi-duivel in Horns. Wij beginnen een patroon te zien in Radcliffe's carrière, maar het ziet er wel dikke fun uit. Of we de capriolen van het personeel in Heaven Inc. ook op de Belgische tv zullen kunnen zien, is nog niet duidelijk. Onthouden: Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, de hoop dus nog niet opgeven.

Nu al zin in een serie? Kijk hier naar de 50 beste series op Netflix ooit!

Lees meer