'Patriot Act'-presentator Hasan Minhaj bedankt Saoedi-Arabië voor censuur van z'n Netflix-reeks

'Patriot Act'-presentator Hasan Minhaj heeft gereageerd op het feit dat Netflix zijn reeks op vraag van de Saoedische regering gecensureerd heeft in het land. Hij bedankt het koninkrijk voor de publiciteit.

Patriot Act-kernfiguur Hasan Minhaj laat zich duidelijk niet doen nadat Netflix officieel bevestigd heeft dat een aflevering van de serie in Saoedi-Arabië van de streamingdienst geschrapt wordt.

(Zo vind je de nieuwste series en films op Netflix.)

Net méér publiciteit

"Het is duidelijk dat iets verbieden, het online een trend maken en het op YouTube laten staan de beste manier is om mensen ervan te weerhouden iets te bekijken", schrijft hij sarcastisch op Twitter. "Laat ons de grootste humanitaire crisis niet vergeten die zich momenteel in Jemen afspeelt. Doneer alsjeblieft."

(Dit zijn de 28 meest verwachte series die in 2019 uitkomen.)

Kritiek op kroonprins

Wat was er nu zo verschrikkelijk aan de aflevering van een komische reeks op Netflix?

In de verwijderde aflevering levert Hasan Minhaj kritiek op de rol van de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman al-Saoed in de moord op de kritische, Saoedische journalist Jamal Khashoggi.

Ook sprak hij kritisch over de oorlog die Saoedi-Arabië voert in Jemen. De resultaten van die vuile oorlog zijn vooral vernietiging en hongersnood. Ook haalt Minhaj uit naar Silicon Valley omdat ze daar zouden "zwemmen in Saoedisch geld".

(Dit zijn volgens ons de 20 beste series van 2018.)

De aflevering over Saoedi-Arabië:

 

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Lees meer