Sanne Cant voor de derde keer op rij wereldkampioen veldrijden

Sanne Cant is in Denemarken voor de derde keer op rij wereldkampioen veldrijden geworden. Ze haalde het van het gevreesde Nederlandse blok dat zich tevreden moet stellen met de plaatsen twee tot vijf.Β 

Sanne Cant is onverslaanbaar. De Belgische veldrijdster is voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden in het veldrijden. Ze deed dat door op indrukwekkende wijze weg te rijden van het sterke Nederlandse blok dat het haar allesbehalve makkelijk maakte. Maar er kan er natuurlijk maar eentje de sterkste zijn, en dat was onze Sanne Cant!

WK Veldrijden

Sanne Cant starte als een van de favorieten aan het WK, maar daarvoor moest ze wel voorbij het sterke Nederlandse blok bestaande uit Marianne Vos, Lucinda Brand, Denise Betsema en Annemarie Worst.

Anderhalve ronde voor het einde wist Sanne Cant te ontsnappen en enkele seconden te pakken op de Nederlandse Lucinda Brand. Die voorsprong kon ze behouden tot op het einde en zo kon Sanne Cant voor de derde keer op rij wereldkampioene worden. Het Nederlandse blok eindigde na haar en vulde zo de top vijf.

Bekijk hier de reactie van Sanne Cant na haar overwinning:

Lees meer