'F.C. De Kampioenen'-marathon van 24 uur komt er écht in Kinepolis Antwerpen

Echte fans van  'F.C. De Kampioenen' moeten op 15 maart in Kinepolis Antwerpen zijn voor 24 uur misverstanden, vuile praat van Boma en dagschotels voor Xavier. De 'F.C. De Kampioenen'-marathon kwam er na een grootschalige retweet-actie op Twitter. 

5.000 retweets, dat was wat er voor Eén nodig was om een F.C. De Kampioenen-marathon te organiseren. In no time was het zover, meer dan 5.000 mensen retweetten de post van het parodie-account @FernandCosterm1 op Twitter. Eén had de weddenschap dus verloren, maar beloofde meteen om echt een marathon te organiseren en daar zijn de details nu van bekend.

5.000 retweets

Het begon allemaal met een ludieke tweet van het F.C. De Kampioenen-parodieaccount van antiekhandelaar/oplichter Fernand Costermans, @FernandCosterm1. Die stelde op Twitter de vraag aan Eén hoeveel retweets hij nodig had om een F.C. De Kampioenen-marathon van 24 uur te krijgen in de bioscoop. Eén nam de uitdaging al snel aan en beloofde een marathon te organiseren bij 5.000 retweets.

En lang moesten ze niet wachten. Enkele dagen later werden de 5.000 retweets gehaald en liet Eén weten dat ze de weddenschap verloren hadden en dat de marathon er bijgevolg zou komen. Die marathon werd vandaag dan eindelijk aangekondigd. En de ticketverkoop is ook meteen van start gegaan. Wie er dus bij wil zijn, zal snel moeten zijn.

15 maart

Echte fans van F.C. De Kampioenen schrappen dus best al hun plannen op de avond van vrijdag 15 maart en de hele dag op zaterdag 16 maart. De marathon van 24 uur gaat namelijk van start op vrijdag 15 maart om 20.00 uur en zal dus bijgevolg duren tot zaterdag 20.00 uur. De marathon van 24 uur vindt plaats in Kinepolis Antwerpen en de acteurs zullen aanwezig zijn tijdens de aftrap en het affluiten. Een ticket voor 24 uur misverstanden, slecht voetbal en daydrinking op groot scherm kost je 49,95 euro. In die prijs zitten ook de nodige versnaperingen en drankjes om je 24 uur zoet (of zout) te houden. Tickets zijn te koop op de website van Kinepolis.

Wie al iets gepland had op 15 of 16 maart, of wie 24 uur op de snor van Balthasar Boma kijken toch iets te veel van het goede vindt, kan ook gaan voor een hattrick-ticket. Daarmee kan je drie afleveringen kijken, waarbij de castleden telkens de aflevering komen voorstellen. Deze optie is niet alleen mogelijk in Kinepolis Antwerpen, maar ook in Kinepolis Gent. Een ticket voor drie afleveringen kost 12,95 euro en is eveneens te koop op de website van Kinepolis.

Wil je graag eens weten welk F.C. De Kampioenen-personage jij bent? Dan vind je hier onze test.

Lees meer