(Video) Aangereden vakbondslid in Gent: "Ik beschouw het als een ervaring rijker"

De vakbonden leggen vandaag het land plat om meer loonopslag te eisen. Nabij de Ghelamco Arena in Gent kon een chauffeur zijn woede niet bedwingen en reed hij door een stakingspost. Daarbij raakten twee vakbondslieden licht gewond. De bestuurder is opgepakt door de politie en wordt verhoord.

In Gent kwam het vanmorgen tot confrontatie tijdens de nationale stakingsdag. Een chauffeur reed opzettelijk in op een stakerspost nabij de Ghelamco Arena. Daarbij raakten twee vakbondslieden licht gewond. De bestuurder is opgepakt door de politie en wordt verhoord. Een van de getroffenen heeft een lichte blessure aan z'n pols.

"Zo speciaal was het nu ook weer niet", vertelt de man aan newsmonkey. "Ik ben aangereden door een agressieve autobestuurder. Ik ben omvergereden door een bestuurder die zelfs niet de moeite nam om zijn venster eens naar beneden te doen. Verderop is er nog iemand aangereden. Meneer is met het pistool uit de wagen getrokken (door de politie, red.). Omdat die zelfs niet wou stoppen voor de politie."

Cynische houding

"Op een piket maken we regelmatig mee dat mensen onze actie niet genegen zijn", gaat de getroffen man verder. "We merken ook dat er mensen zijn die niet meer openstaan voor een discussie. Mensen die zonder scrupules inrijden op andere mensen die een actie voeren die volgens ons zeker gelegitimeerd is."

Op de vraag of de man aan de aanrijding iets overgehouden heeft, antwoordt hij dat hij het beschouwt als "een ervaring rijker in zijn leven": "Ik bekijk het cynisch. Je ziet een duidelijke verharding van de opstelling van mensen naar acties. Mensen stellen dat allemaal in vraag. 'Waarom staan die onnozelaars nu weer piket?'. Wij komen op voor solidariteit, voor mensen die het steeds moeilijker hebben. Wij proberen ons punt op een georganiseerde manier te maken zonder daar veel mensen bij te hinderen. Maar als je vanaf het begin een agressieve opstelling hebt, dan ..."

Er wordt vandaag in heel wat bedrijven gestaakt, op industrieterreinen wordt actie gevoerd en alle commerciële vluchten zijn uitgesteld.

Lees meer